Grekisk sallad med vitlöksbröd

Grekisk sallad med vitlöksbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Klassisk grekisk sallad med fetaost, svarta oliver och massa krispiga grönsaker. Vårt recept serveras med vitlöksbröd men extra gott blir det med tzatziki till!

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 4 tomater
  • 1 grön paprika
  • 1 rödlök
  • 0.5 gurka
  • 2 dl svarta oliver
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 300 g fetaost
  • färsk oregano, till garnering
  • Vitlöksbröd
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • ljust bröd, 4 skivor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop smör, olja och vitlök. Bred vitlökssmöret på båda sidor och grädda mitt i ugnen i 10 min och vänd efter halva.
  2. Skär tomater, paprika, lök och gurka i skivor. Fördela grönsaker och oliver på fyra tallrikar och salta och peppra. Ringla över olja och vinäger.
  3. Bryt osten i bitar och lägg på tallrikarna. Garnera salladerna med oregano och servera med vitlöksbröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Grekisk sallad med vitlöksbröd
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 4 tomater
  • 1 grön paprika
  • 1 rödlök
  • 0.5 gurka
  • 2 dl svarta oliver
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 300 g fetaost
  • färsk oregano, till garnering
  • Vitlöksbröd
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • ljust bröd, 4 skivor

Grekisk sallad med vitlöksbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Klassisk grekisk sallad med fetaost, svarta oliver och massa krispiga grönsaker. Vårt recept serveras med vitlöksbröd men extra gott blir det med tzatziki till!

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop smör, olja och vitlök. Bred vitlökssmöret på båda sidor och grädda mitt i ugnen i 10 min och vänd efter halva.
  2. Skär tomater, paprika, lök och gurka i skivor. Fördela grönsaker och oliver på fyra tallrikar och salta och peppra. Ringla över olja och vinäger.
  3. Bryt osten i bitar och lägg på tallrikarna. Garnera salladerna med oregano och servera med vitlöksbröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!