Gravlaxsås - hovmästarsås

Betyg (1-5):
3.23 (35 betyg)

Ett måste till den gravade laxen!

Tillagningstid: 10 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 3 msk söt senap, gärna stark
  • 1 msk socker
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 1 msk vinäger
  • 1 dl raps- solros- eller majsolja
  • 1 dl hackad dill
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Vispa ihop senap, socker, salt, peppar och vinäger i en skål. Använd elvisp.
  2. Tillsätt oljan först droppvis, sedan i en fin stråle under vispning. Om oljan tillsätts för hastigt i början är det risk för att såsen skär sig.
  3. Såsen ska vara tjock och krämig. Blanda ner dillen.

Servering

Servera till gravad eller rökt fisk, eller krabba.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Aina Smedberg

2014-12-21

Jättegod och enkel att göra. Jag tog lite mindre dill. Jag tycker att det räcker ned hälften.

olof markstrom

2013-11-12

blanda gaerna in enmsk majonaes sa blir den kraemigare

Anna K

2013-04-13

Jättebra! Och att använda elvisp! Kanon gott

Mattias

2012-10-13

Grymt! Kör gärna på med mycket grovt krossad vitpeppar.

k

2011-12-18

gravlaxsås

Liknande recept

Jordnötsplättar

(3)

Grön ärtsoppa med mynta

(12)

Potatispizza

(7)

Bowl med sashimilax

(5)

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

(9)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 3 msk söt senap, gärna stark
  • 1 msk socker
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 1 msk vinäger
  • 1 dl raps- solros- eller majsolja
  • 1 dl hackad dill
  • 1 krm salt

Gravlaxsås - hovmästarsås

Betyg (1-5):
3.23 (35 betyg)

Ett måste till den gravade laxen!

Tillagningstid: 10 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ihop senap, socker, salt, peppar och vinäger i en skål. Använd elvisp.
  2. Tillsätt oljan först droppvis, sedan i en fin stråle under vispning. Om oljan tillsätts för hastigt i början är det risk för att såsen skär sig.
  3. Såsen ska vara tjock och krämig. Blanda ner dillen.

Servering

Servera till gravad eller rökt fisk, eller krabba.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Aina Smedberg

2014-12-21

Jättegod och enkel att göra. Jag tog lite mindre dill. Jag tycker att det räcker ned hälften.

olof markstrom

2013-11-12

blanda gaerna in enmsk majonaes sa blir den kraemigare

Anna K

2013-04-13

Jättebra! Och att använda elvisp! Kanon gott

Mattias

2012-10-13

Grymt! Kör gärna på med mycket grovt krossad vitpeppar.

k

2011-12-18

gravlaxsås

Liknande recept

Jordnötsplättar

(3)

Grön ärtsoppa med mynta

(12)

Potatispizza

(7)

Bowl med sashimilax

(5)

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies