För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Gravlaxsås - hovmästarsås

Betyg (1-5):
3.23 (35 betyg)

Ett måste till den gravade laxen!

Tillagningstid: 10 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 msk söt senap, gärna stark
  • 1 msk socker
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 1 msk vinäger
  • 1 dl raps- solros- eller majsolja
  • 1 dl hackad dill
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Vispa ihop senap, socker, salt, peppar och vinäger i en skål. Använd elvisp.
  2. Tillsätt oljan först droppvis, sedan i en fin stråle under vispning. Om oljan tillsätts för hastigt i början är det risk för att såsen skär sig.
  3. Såsen ska vara tjock och krämig. Blanda ner dillen.

Servering

Servera till gravad eller rökt fisk, eller krabba.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Aina Smedberg

2014-12-21

Jättegod och enkel att göra. Jag tog lite mindre dill. Jag tycker att det räcker ned hälften.

olof markstrom

2013-11-12

blanda gaerna in enmsk majonaes sa blir den kraemigare

Anna K

2013-04-13

Jättebra! Och att använda elvisp! Kanon gott

Mattias

2012-10-13

Grymt! Kör gärna på med mycket grovt krossad vitpeppar.

k

2011-12-18

gravlaxsås

Liknande recept

Potatispizza

(7)

Bowl med sashimilax

(7)

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

(9)

Grön ärtsoppa med mynta

(12)

Jordnötsplättar

(3)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 3 msk söt senap, gärna stark
  • 1 msk socker
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 1 msk vinäger
  • 1 dl raps- solros- eller majsolja
  • 1 dl hackad dill
  • 1 krm salt

Gravlaxsås - hovmästarsås

Betyg (1-5):
3.23 (35 betyg)

Ett måste till den gravade laxen!

Tillagningstid: 10 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ihop senap, socker, salt, peppar och vinäger i en skål. Använd elvisp.
  2. Tillsätt oljan först droppvis, sedan i en fin stråle under vispning. Om oljan tillsätts för hastigt i början är det risk för att såsen skär sig.
  3. Såsen ska vara tjock och krämig. Blanda ner dillen.

Servering

Servera till gravad eller rökt fisk, eller krabba.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Aina Smedberg

2014-12-21

Jättegod och enkel att göra. Jag tog lite mindre dill. Jag tycker att det räcker ned hälften.

olof markstrom

2013-11-12

blanda gaerna in enmsk majonaes sa blir den kraemigare

Anna K

2013-04-13

Jättebra! Och att använda elvisp! Kanon gott

Mattias

2012-10-13

Grymt! Kör gärna på med mycket grovt krossad vitpeppar.

k

2011-12-18

gravlaxsås

Liknande recept

Potatispizza

(7)

Bowl med sashimilax

(7)

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

(9)

Grön ärtsoppa med mynta

(12)

Jordnötsplättar

(3)