Maki sushi

Maki sushi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Gör egen sushirulle med wasabi, avokado och paprika och bjud på riktig sushifrossa!

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
  • 2 dl sushiris
  • 3 msk risvinäger
  • 2 msk strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • nori-ark
  • 1 avokado, i stavar
  • 0.5 gurka, i stavar
  • 190 g , i stavar laxfilé, av hög kvalité
  • Till servering
  • japansk soja
  • wasabi
  • gari

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Rör samman vinäger, socker och salt och vänd försiktigt ner det i riset. Låt det svalna.
  2. Lägg nori-arken på en bambumatta med den matta sidan upp. Bred ut ett ca 0,5 cm tjockt lager sushiris ovanpå. Lämna ett par cm upptill och nertill. Fukta övre kanten.
  3. Lägg fyllningen på en sidan av riset, rulla ihop hårt, som en fast rulltårta med hjälp av bambumattan. Skär rullarna i ca 2 cm breda bitar med en vass kniv. Lägg upp och servera med soja, wasabi och gari.

Servering

Servera med sojasås och inlagd ingefära.

Tips

Dubbla receptet för en riktig sushifest!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



yohio

2014-09-10

det va skit bra hahahahahaha

Maki sushi
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 dl sushiris
  • 3 msk risvinäger
  • 2 msk strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • nori-ark
  • 1 avokado, i stavar
  • 0.5 gurka, i stavar
  • 190 g , i stavar laxfilé, av hög kvalité
  • Till servering
  • japansk soja
  • wasabi
  • gari

Maki sushi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Gör egen sushirulle med wasabi, avokado och paprika och bjud på riktig sushifrossa!

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Rör samman vinäger, socker och salt och vänd försiktigt ner det i riset. Låt det svalna.
  2. Lägg nori-arken på en bambumatta med den matta sidan upp. Bred ut ett ca 0,5 cm tjockt lager sushiris ovanpå. Lämna ett par cm upptill och nertill. Fukta övre kanten.
  3. Lägg fyllningen på en sidan av riset, rulla ihop hårt, som en fast rulltårta med hjälp av bambumattan. Skär rullarna i ca 2 cm breda bitar med en vass kniv. Lägg upp och servera med soja, wasabi och gari.

Servering

Servera med sojasås och inlagd ingefära.

Tips

Dubbla receptet för en riktig sushifest!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



yohio

2014-09-10

det va skit bra hahahahahaha