Gravad strömming med sikrom

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

De här munsbitarna är så goda att du bara vill ta en till … och en till … och en till.

Tillagningstid: 30 minuter + 1 dygn
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g strömmingsfilé
  • 4 msk havssalt
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 liter kallt vatten
  • knäckebröd
  • 0.5 strimlad rödlök
  • Sikromsås:
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 naturell yoghurt (10%)
  • 80 g rom, gärna sikrom
  • 0.5 tsk havssalt
  • 0.75 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Dra skinnet av strömmingarna. Det är enklast att ta tag från insidan längst upp vid den tjockaste änden och dra snett utåt.
  2. Lös upp salt, socker, ättiksprit och vatten i en bunke. Lägg i strömmingen och vänd runt. Låt stå i kylskåp 1 dygn. Strömmingen ska vara helt vit i köttet. Bryt isär en filé och försäkra dig om att filén är vit rakt igenom.
  3. Vispa crème fraiche med elvisp tills den är fast. Vänd ner yoghurt och rom och smaka av med salt och peppar. Spar lite av romen till garnering.
  4. Häll av gravningslagen från strömmingsfiléerna och vänd ner dem i sikromsåsen. Servera som snittar på en bit knäckebröd toppad med lite rom och rödlök. Servera genast.

Tips

Lägg upp strömmingen i en skål och toppa med lite rom så blir rätten glutenfri.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Löjrom med tillbehör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Levain med laxröra

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Laxsashimi

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Chili- och limesill i nubbeglas

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Smördegspaj med karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Getostbrülésnitt

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Ägghalvor med kaviar

Betyg
Betyg
(53)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g strömmingsfilé
  • 4 msk havssalt
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 liter kallt vatten
  • knäckebröd
  • 0.5 strimlad rödlök
  • Sikromsås:
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 naturell yoghurt (10%)
  • 80 g rom, gärna sikrom
  • 0.5 tsk havssalt
  • 0.75 tsk svartpeppar

Gravad strömming med sikrom

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

De här munsbitarna är så goda att du bara vill ta en till … och en till … och en till.

Tillagningstid: 30 minuter + 1 dygn
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dra skinnet av strömmingarna. Det är enklast att ta tag från insidan längst upp vid den tjockaste änden och dra snett utåt.
  2. Lös upp salt, socker, ättiksprit och vatten i en bunke. Lägg i strömmingen och vänd runt. Låt stå i kylskåp 1 dygn. Strömmingen ska vara helt vit i köttet. Bryt isär en filé och försäkra dig om att filén är vit rakt igenom.
  3. Vispa crème fraiche med elvisp tills den är fast. Vänd ner yoghurt och rom och smaka av med salt och peppar. Spar lite av romen till garnering.
  4. Häll av gravningslagen från strömmingsfiléerna och vänd ner dem i sikromsåsen. Servera som snittar på en bit knäckebröd toppad med lite rom och rödlök. Servera genast.

Tips

Lägg upp strömmingen i en skål och toppa med lite rom så blir rätten glutenfri.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Löjrom med tillbehör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Levain med laxröra

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Laxsashimi

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Chili- och limesill i nubbeglas

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Smördegspaj med karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Getostbrülésnitt

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Ägghalvor med kaviar

Betyg
Betyg
(53)