Gravad strömming med sikrom

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

De här munsbitarna är så goda att du bara vill ta en till … och en till … och en till.

Tillagningstid: 30 minuter + 1 dygn
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 500 g strömmingsfilé
  • 4 msk havssalt
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 liter kallt vatten
  • knäckebröd
  • 0.5 strimlad rödlök
  • Sikromsås:
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 naturell yoghurt (10%)
  • 80 g rom, gärna sikrom
  • 0.5 tsk havssalt
  • 0.75 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Dra skinnet av strömmingarna. Det är enklast att ta tag från insidan längst upp vid den tjockaste änden och dra snett utåt.
  2. Lös upp salt, socker, ättiksprit och vatten i en bunke. Lägg i strömmingen och vänd runt. Låt stå i kylskåp 1 dygn. Strömmingen ska vara helt vit i köttet. Bryt isär en filé och försäkra dig om att filén är vit rakt igenom.
  3. Vispa crème fraiche med elvisp tills den är fast. Vänd ner yoghurt och rom och smaka av med salt och peppar. Spar lite av romen till garnering.
  4. Häll av gravningslagen från strömmingsfiléerna och vänd ner dem i sikromsåsen. Servera som snittar på en bit knäckebröd toppad med lite rom och rödlök. Servera genast.

Tips

Lägg upp strömmingen i en skål och toppa med lite rom så blir rätten glutenfri.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fish tacos deluxe

(32)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Vegopiroger

(8)

Rödbetskorgar med ostkräm

(2)

Skagenröra

(29)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(3)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g strömmingsfilé
  • 4 msk havssalt
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 liter kallt vatten
  • knäckebröd
  • 0.5 strimlad rödlök
  • Sikromsås:
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 naturell yoghurt (10%)
  • 80 g rom, gärna sikrom
  • 0.5 tsk havssalt
  • 0.75 tsk svartpeppar

Gravad strömming med sikrom

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

De här munsbitarna är så goda att du bara vill ta en till … och en till … och en till.

Tillagningstid: 30 minuter + 1 dygn
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dra skinnet av strömmingarna. Det är enklast att ta tag från insidan längst upp vid den tjockaste änden och dra snett utåt.
  2. Lös upp salt, socker, ättiksprit och vatten i en bunke. Lägg i strömmingen och vänd runt. Låt stå i kylskåp 1 dygn. Strömmingen ska vara helt vit i köttet. Bryt isär en filé och försäkra dig om att filén är vit rakt igenom.
  3. Vispa crème fraiche med elvisp tills den är fast. Vänd ner yoghurt och rom och smaka av med salt och peppar. Spar lite av romen till garnering.
  4. Häll av gravningslagen från strömmingsfiléerna och vänd ner dem i sikromsåsen. Servera som snittar på en bit knäckebröd toppad med lite rom och rödlök. Servera genast.

Tips

Lägg upp strömmingen i en skål och toppa med lite rom så blir rätten glutenfri.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fish tacos deluxe

(32)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Vegopiroger

(8)

Rödbetskorgar med ostkräm

(2)

Skagenröra

(29)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(3)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies