Gravad strömming med kapris och örter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Tillagningstid: 25 minuter + 1 dygn i kylskåp
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g små strömmingsfiléer
  • 0.5 dl socker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl vatten
  • 1 msk salt
  • Till servering:
  • 1 dl kapris
  • 2 dl hackad färsk dill
  • 2 dl hackad färsk gräslök
  • 1 dl finskuren salladslök
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 0.5 dl olivolja

Gör så här

  1. Dra av skinnet från strömmingarna. Det är enklast att ta tag från insidan längst upp vid den tjockaste änden och dra rakt ner.
  2. Lös upp salt, socker, ättiksprit och vatten i en bunke. Lägg i strömmingen och vänd runt. Låt stå i kylskåp cirka 1 dygn. Strömmingen ska vara helt vit i köttet.
  3. Sila av spadet. Blanda strömmingen med övriga ingredienser och lägg upp på ett serveringsfat.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Snabbmarinerad lax med kronärtskocksröra

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grapefruktgravad lax

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Gravad lax med dillpesto

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Dillpestoströmming

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Lime- och chilisill

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Inlagd sill med ingefära och sesam

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Lotta Lundgren - Fiskpaté med saffran och romsås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Klar strömming med örter

Betyg
Betyg
(2)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g små strömmingsfiléer
  • 0.5 dl socker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl vatten
  • 1 msk salt
  • Till servering:
  • 1 dl kapris
  • 2 dl hackad färsk dill
  • 2 dl hackad färsk gräslök
  • 1 dl finskuren salladslök
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 0.5 dl olivolja

Gravad strömming med kapris och örter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Tillagningstid: 25 minuter + 1 dygn i kylskåp
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dra av skinnet från strömmingarna. Det är enklast att ta tag från insidan längst upp vid den tjockaste änden och dra rakt ner.
  2. Lös upp salt, socker, ättiksprit och vatten i en bunke. Lägg i strömmingen och vänd runt. Låt stå i kylskåp cirka 1 dygn. Strömmingen ska vara helt vit i köttet.
  3. Sila av spadet. Blanda strömmingen med övriga ingredienser och lägg upp på ett serveringsfat.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Snabbmarinerad lax med kronärtskocksröra

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grapefruktgravad lax

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Gravad lax med dillpesto

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Dillpestoströmming

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Lime- och chilisill

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Inlagd sill med ingefära och sesam

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Lotta Lundgren - Fiskpaté med saffran och romsås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Klar strömming med örter

Betyg
Betyg
(2)