Gravad strömming med kapris och örter

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter + 1 dygn i kylskåp
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 500 g små strömmingsfiléer
  • 0.5 dl socker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl vatten
  • Till servering:
  • 1 dl kapris
  • 2 dl hackad färsk dill
  • 2 dl hackad färsk gräslök
  • 1 dl finskuren salladslök
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 0.5 dl olivolja

Gör så här

  1. Dra av skinnet från strömmingarna. Det är enklast att ta tag från insidan längst upp vid den tjockaste änden och dra rakt ner.
  2. Lös upp salt, socker, ättiksprit och vatten i en bunke. Lägg i strömmingen och vänd runt. Låt stå i kylskåp cirka 1 dygn. Strömmingen ska vara helt vit i köttet.
  3. Sila av spadet. Blanda strömmingen med övriga ingredienser och lägg upp på ett serveringsfat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Inlagd rödbets- och ingefärssill

(0)

Lotta Lundgren - Fiskpaté med saffran och romsås

(4)

Sill med dijonsenap, dragon och timjan

(0)

Lax med kokos och curryrub

(0)

Sesamsill

(0)

Krämig wasabisill

(6)

Klar strömming med örter

(2)

Enkla gravlaxbakelser

(3)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 500 g små strömmingsfiléer
  • 0.5 dl socker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl vatten
  • Till servering:
  • 1 dl kapris
  • 2 dl hackad färsk dill
  • 2 dl hackad färsk gräslök
  • 1 dl finskuren salladslök
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 0.5 dl olivolja

Gravad strömming med kapris och örter

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter + 1 dygn i kylskåp
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dra av skinnet från strömmingarna. Det är enklast att ta tag från insidan längst upp vid den tjockaste änden och dra rakt ner.
  2. Lös upp salt, socker, ättiksprit och vatten i en bunke. Lägg i strömmingen och vänd runt. Låt stå i kylskåp cirka 1 dygn. Strömmingen ska vara helt vit i köttet.
  3. Sila av spadet. Blanda strömmingen med övriga ingredienser och lägg upp på ett serveringsfat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Inlagd rödbets- och ingefärssill

(0)

Lotta Lundgren - Fiskpaté med saffran och romsås

(4)

Sill med dijonsenap, dragon och timjan

(0)

Lax med kokos och curryrub

(0)

Sesamsill

(0)

Krämig wasabisill

(6)

Klar strömming med örter

(2)

Enkla gravlaxbakelser

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies