För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Gravad strömming i basilikasås

Betyg (1-5):
3.25 (4 betyg)

Läckert vårgrön strömming i ljuvlig basilikasås.

Tillagningstid: 45 minuter + cirka 1 dygn 8 timmar i kylskåpet
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g färska strömmingsfiléer
  • Lag:
  • 1 dl ättiksprit (12 %) (12 %)
  • 5 dl vatten
  • 1 msk salt
  • Basilikasås:
  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 krukor basilika
  • 1 citron, fint rivet skal
  • Garnering:
  • basilikablad

Gör så här

  1. Skölj strömmingen, klipp bort ryggfenan och dra av skinnet.
  2. Blanda lagen och häll över strömmingen. Låt den stå kallt i kylskåp ett dygn. Låt strömmingen rinna av.

Basilikasås

  1. Häll majonnäs, crème fraiche, vitlök och basilika i en matberedare. Spara några basilikablad till garnering. Mixa slätt och rör i citronskal. Smaka av med salt och peppar.
  2. Blanda såsen med strömmingen och låt marinera i kylskåp ytterligare cirka 8 timmar eller över natten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malin

2016-03-20

Helt underbart god! Återkommer varje år på påskbordet

Liknande recept

Brötchen med lax och färskost

(0)

Kräftsill

(24)

Matjessill med gremolata

(0)

Krämig koriander- och chilisill

(4)

Currysill

(9)

Gravad röding

(22)

Citronsill med dill

(3)

Currysill med äpple

(16)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g färska strömmingsfiléer
  • Lag:
  • 1 dl ättiksprit (12 %) (12 %)
  • 5 dl vatten
  • 1 msk salt
  • Basilikasås:
  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 krukor basilika
  • 1 citron, fint rivet skal
  • Garnering:
  • basilikablad

Gravad strömming i basilikasås

Betyg (1-5):
3.25 (4 betyg)

Läckert vårgrön strömming i ljuvlig basilikasås.

Tillagningstid: 45 minuter + cirka 1 dygn 8 timmar i kylskåpet
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj strömmingen, klipp bort ryggfenan och dra av skinnet.
  2. Blanda lagen och häll över strömmingen. Låt den stå kallt i kylskåp ett dygn. Låt strömmingen rinna av.

Basilikasås

  1. Häll majonnäs, crème fraiche, vitlök och basilika i en matberedare. Spara några basilikablad till garnering. Mixa slätt och rör i citronskal. Smaka av med salt och peppar.
  2. Blanda såsen med strömmingen och låt marinera i kylskåp ytterligare cirka 8 timmar eller över natten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malin

2016-03-20

Helt underbart god! Återkommer varje år på påskbordet

Liknande recept

Brötchen med lax och färskost

(0)

Kräftsill

(24)

Matjessill med gremolata

(0)

Krämig koriander- och chilisill

(4)

Currysill

(9)

Gravad röding

(22)

Citronsill med dill

(3)

Currysill med äpple

(16)