Gratinerad fransk kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.43 (7 betyg)

Kyckling i ugn med zucchini och tomater.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g kycklingfilé
  • 0.5 skivad zucchini
  • 150 g cocktailtomater, gärna på kvist
  • Senaps- och dragonssås:
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 3 finhackade schalottenlökar
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 msk finhackad färsk dragon
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • basmatiris

Gör så här

  1. Dela kycklingfiléerna i 3 bitar på längden och lägg i en ugnsform. Tryck ner zucchini och tomater mellan kycklingbitarna.

Sås

  1. Blanda alla ingredienser till såsen och häll över kycklingen. Gratinera i ugnen ca 25 min.

Till servering

  1. Servera med ris.

Tips

Det är även gott med ris eller rostad potatis till denna rätt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulrika

2014-02-02

Zucchini är en ganska menlös grönsak, så jag bytte ut den mot en gul paprika. Mycket gott! Kryddade filébitarna med vitlökspeppar (uteslut svartpeppar i så fall) och stekte dem hastigt för att få lite yta. I övrigt håller jag med övriga. Enkelt och gott både till vardag och fest. vardagskväll.

Jesper

2013-10-23

Precis som alla tre nedan skriver; skippa vattnet, tredubbla (minst) senapen och det går lika bra med torkad dragon. Riktigt, riktigt god rätt! :)

Sussi Nordberg

2013-09-09

Mycket gott! :) Det brukar inte finnas färsk dragon i butiken, men det går lika bra med en tsk torkad dragon som man smular i. Annars följde jag receptet och serverade vanligt ris och sallad till.

Lisa

2013-08-29

Jag tredubblade mängden senap och hade nog kunnat ha i ännu mer. Men riktigt gott

Birgitta

2013-03-21

Hoppa över vattnet i såsen, det blir vätska nog ändå. God vardagsmat.

Liknande recept

Spara recept

Garam masala kyckling

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

Betyg
Betyg
(114)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Wokad, marinerad kycklinglårfilé med rödkålsnudlar

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Kyckling med sirapskål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

Betyg
Betyg
(9)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g kycklingfilé
  • 0.5 skivad zucchini
  • 150 g cocktailtomater, gärna på kvist
  • Senaps- och dragonssås:
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 3 finhackade schalottenlökar
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 msk finhackad färsk dragon
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • basmatiris

Gratinerad fransk kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.43 (7 betyg)

Kyckling i ugn med zucchini och tomater.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela kycklingfiléerna i 3 bitar på längden och lägg i en ugnsform. Tryck ner zucchini och tomater mellan kycklingbitarna.

Sås

  1. Blanda alla ingredienser till såsen och häll över kycklingen. Gratinera i ugnen ca 25 min.

Till servering

  1. Servera med ris.

Tips

Det är även gott med ris eller rostad potatis till denna rätt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulrika

2014-02-02

Zucchini är en ganska menlös grönsak, så jag bytte ut den mot en gul paprika. Mycket gott! Kryddade filébitarna med vitlökspeppar (uteslut svartpeppar i så fall) och stekte dem hastigt för att få lite yta. I övrigt håller jag med övriga. Enkelt och gott både till vardag och fest. vardagskväll.

Jesper

2013-10-23

Precis som alla tre nedan skriver; skippa vattnet, tredubbla (minst) senapen och det går lika bra med torkad dragon. Riktigt, riktigt god rätt! :)

Sussi Nordberg

2013-09-09

Mycket gott! :) Det brukar inte finnas färsk dragon i butiken, men det går lika bra med en tsk torkad dragon som man smular i. Annars följde jag receptet och serverade vanligt ris och sallad till.

Lisa

2013-08-29

Jag tredubblade mängden senap och hade nog kunnat ha i ännu mer. Men riktigt gott

Birgitta

2013-03-21

Hoppa över vattnet i såsen, det blir vätska nog ändå. God vardagsmat.

Liknande recept

Spara recept

Garam masala kyckling

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

Betyg
Betyg
(114)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Wokad, marinerad kycklinglårfilé med rödkålsnudlar

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Kyckling med sirapskål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

Betyg
Betyg
(9)