Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(45)

Som en vegetarisk Janssons frestelse, för dig som inte gillar ansjovis.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
  • 1 msk smör
  • 500 g strimlad sötpotatis
  • 300 g strimlad rotselleri
  • 1 tunt skivad rödlök
  • 10 marinerade soltorkade tomater
  • 4 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk torkad timjan
  • 3 dl smulat dagsgammalt mjukt bröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj en ugnssäker liten långpanna (cirka 30 x 20 centimeter) med smör.
  2. Lägg i sötpotatis, rotselleri, lök, tomater (eventuellt strimlade) och blanda. Vispa ihop grädde, mjölk, salt, peppar och timjan och häll över rotfrukterna.
  3. Strö över brödsmulorna. Grädda mitt i ugnen tills potatis och selleri är mjuk, cirka 40 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britt-Marie

2016-05-14

Fantastiskt gott och lättlagat

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 msk smör
  • 500 g strimlad sötpotatis
  • 300 g strimlad rotselleri
  • 1 tunt skivad rödlök
  • 10 marinerade soltorkade tomater
  • 4 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk torkad timjan
  • 3 dl smulat dagsgammalt mjukt bröd

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(45)

Som en vegetarisk Janssons frestelse, för dig som inte gillar ansjovis.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj en ugnssäker liten långpanna (cirka 30 x 20 centimeter) med smör.
  2. Lägg i sötpotatis, rotselleri, lök, tomater (eventuellt strimlade) och blanda. Vispa ihop grädde, mjölk, salt, peppar och timjan och häll över rotfrukterna.
  3. Strö över brödsmulorna. Grädda mitt i ugnen tills potatis och selleri är mjuk, cirka 40 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britt-Marie

2016-05-14

Fantastiskt gott och lättlagat