Gräddkokt rotselleri med kalvfrikadeller
  • Tid 25 min

Gräddkokt rotselleri med kalvfrikadeller

4 (3 betyg)

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g rotselleri
  • 1 strimlad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 5 dl vatten
  • 2 msk kalv- eller mörk oxfond
  • 1.5 dl grädde
  • 2 msk finhackad färsk timjan
  • 0.5 tsk salt
Kalvfrikadeller
  • 500 g kalvfärs
  • 2 äggulor
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
Till servering
  • 600 g kokt potatis
  • 200 g inlagda rödbetor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och skär rotsellerin i stavar. Stek rotselleri, lök och vitlök med smör i en kastrull 2–3 min. Tillsätt resten av ingredienserna och koka ca 5 min.

  2. 2

    Blanda ingredienserna till kalvfrikadellerna och forma 12 bollar. Lägg ner dem i såsen och sjud ytterligare 10 min under lock.

  3. 3

    Servera med potatis och rödbetor. Garnera ev med timjankvistar.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Recept på egna inlagda rödbetor finns på coop.se.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar