Gräddfilspannacotta med rom

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Den här pannacottan med hälften fil för en fräsch, syrlig touch blir en god, krämig start på julmiddagen. Servera i små fina nubbe- eller dessertvinglas och toppa med rom och finhackad rödlök.

Tillagningstid: 10 min + 3 tim i kylen
6 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 3 gelatinblad
  • 1.5 dl filmjölk
  • 1.5 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • 40 g löj- eller stenbitsrom
  • 3 msk finhackad rödlök
  • dill

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
  2. Blanda filmjölk och grädde och smaka av med salt och peppar. Lyft över gelatinbladen till en liten kastrull så att lite vatten följer med. Smält gelatinet varsamt. Blanda några matskedar av gräddfilsblandningen med gelatinet i kastrullen. Häll blandningen i resterande gräddfil under omrörning.
  3. Häll upp pannacottan i små serveringsglas och ställ i kylen minst 3 tim. Toppa med rom, rödlök och dill vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Gravad lax med rosépeppar

(3)

Lenas medelhavssill

(0)

Champinjonhattar med parma och parmesan

(1)

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

(2)

Kräftröra med dill och tabasco

(6)

Matjessillröra

(23)

Laxbakelse

(63)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 3 gelatinblad
  • 1.5 dl filmjölk
  • 1.5 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • 40 g löj- eller stenbitsrom
  • 3 msk finhackad rödlök
  • dill

Gräddfilspannacotta med rom

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Den här pannacottan med hälften fil för en fräsch, syrlig touch blir en god, krämig start på julmiddagen. Servera i små fina nubbe- eller dessertvinglas och toppa med rom och finhackad rödlök.

Tillagningstid: 10 min + 3 tim i kylen
6 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
  2. Blanda filmjölk och grädde och smaka av med salt och peppar. Lyft över gelatinbladen till en liten kastrull så att lite vatten följer med. Smält gelatinet varsamt. Blanda några matskedar av gräddfilsblandningen med gelatinet i kastrullen. Häll blandningen i resterande gräddfil under omrörning.
  3. Häll upp pannacottan i små serveringsglas och ställ i kylen minst 3 tim. Toppa med rom, rödlök och dill vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Gravad lax med rosépeppar

(3)

Lenas medelhavssill

(0)

Champinjonhattar med parma och parmesan

(1)

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

(2)

Kräftröra med dill och tabasco

(6)

Matjessillröra

(23)

Laxbakelse

(63)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies