Glutenfri filmjölkslimpa

Glutenfri filmjölkslimpa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Den här glutenfria filmjölkslimpan är sötad enbart med dadlar.

Tillagningstid: 15 min + 1 tim i ugnen
Ugnstemperatur:200º
1 bröd
  • 1 dl kärnfria dadel (ca 75 g)
  • 5 dl filmjölk
  • 2 tsk brödkummin
  • 1 tsk salt
  • 6 dl glutenfri mjölmix (ca 300 g)
  • 2 dl glutenfria havregryn
  • 0.5 dl linfrön
  • 2.5 tsk bikarbonat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Mixa dadlarna med 2 dl av filmjölken till en slät smet. Blanda ihop med resterande filmjölk, kummin och salt i en bunke. Blanda de torra ingredienserna och rör ner det i filen.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en brödform som rymmer 1 ½ liter. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen till en innertemperatur på 98°, ca 1 tim. Täck brödet med lite folie om det får för mycket färg på slutet.
  3. Ta brödet ur formen och låt svalna lite innan pappret också tas bort. Låt svalna helt invirad i handduk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2018-11-14

Anette: Hej! Ugnstemperaturen har visst trillat bort, 200 grader ska det vara. Lycka till med baket! /Elsa, webbredaktör

Anette

2018-11-12

Ugnstemperatur??

Glutenfri filmjölkslimpa
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 dl kärnfria dadel (ca 75 g)
  • 5 dl filmjölk
  • 2 tsk brödkummin
  • 1 tsk salt
  • 6 dl glutenfri mjölmix (ca 300 g)
  • 2 dl glutenfria havregryn
  • 0.5 dl linfrön
  • 2.5 tsk bikarbonat

Glutenfri filmjölkslimpa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Den här glutenfria filmjölkslimpan är sötad enbart med dadlar.

Tillagningstid: 15 min + 1 tim i ugnen
Ugnstemperatur:200º
1 bröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Mixa dadlarna med 2 dl av filmjölken till en slät smet. Blanda ihop med resterande filmjölk, kummin och salt i en bunke. Blanda de torra ingredienserna och rör ner det i filen.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en brödform som rymmer 1 ½ liter. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen till en innertemperatur på 98°, ca 1 tim. Täck brödet med lite folie om det får för mycket färg på slutet.
  3. Ta brödet ur formen och låt svalna lite innan pappret också tas bort. Låt svalna helt invirad i handduk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2018-11-14

Anette: Hej! Ugnstemperaturen har visst trillat bort, 200 grader ska det vara. Lycka till med baket! /Elsa, webbredaktör

Anette

2018-11-12

Ugnstemperatur??