Glenn Strömbergs tiramisu

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.73 (45 betyg)

En italiensk klassiker i trevligt sällskap av kaffe och likör. En ren njutning!

Tillagningstid: 45 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl grädde
  • 6 ägg, endast gulor
  • 1 dl strösocker
  • 750 g mascarpone
  • 30 savoiardikex
  • 0.75 dl starkt kaffe, gärna espresso
  • 0.5 dl mandellikör
  • 0.25 dl marsalavin, eller kaffelikör
  • Garnering:
  • 2 tsk kakao, eller riven mörk choklad

Gör så här

  1. Vispa grädden. Vispa äggulor och socker luftigt. Tillsätt mascarponen i omgångar. Vänd ner den vispade grädden. Klä botten av en form eller portionsglas med kex. Blanda kaffe och likör och häll hälften över kexen.
  2. Bred ut hälften av mascarponekrämen över kexen. Lägg ytterligare ett lager kex över och häll på resten av kaffet och likörerna. Toppa med resten av krämen. Strö kakao eller riven choklad över och låt tiramisun stå och dra i kylen, 30 minuter till 1 timma innan den serveras.

Tips

För variation blanda hälften av mascarponekrämen med 2 teskedar kakao och gör en randig tiramisu.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Äppelcheesecake

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Passionsfruktscheesecake

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Camemberttårta med hjortronmylta

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(72)
Spara recept

Jordgubbsbruschetta

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Påskens morotstårta

Betyg
Betyg
(31)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 3 dl grädde
  • 6 ägg, endast gulor
  • 1 dl strösocker
  • 750 g mascarpone
  • 30 savoiardikex
  • 0.75 dl starkt kaffe, gärna espresso
  • 0.5 dl mandellikör
  • 0.25 dl marsalavin, eller kaffelikör
  • Garnering:
  • 2 tsk kakao, eller riven mörk choklad

Glenn Strömbergs tiramisu

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.73 (45 betyg)

En italiensk klassiker i trevligt sällskap av kaffe och likör. En ren njutning!

Tillagningstid: 45 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa grädden. Vispa äggulor och socker luftigt. Tillsätt mascarponen i omgångar. Vänd ner den vispade grädden. Klä botten av en form eller portionsglas med kex. Blanda kaffe och likör och häll hälften över kexen.
  2. Bred ut hälften av mascarponekrämen över kexen. Lägg ytterligare ett lager kex över och häll på resten av kaffet och likörerna. Toppa med resten av krämen. Strö kakao eller riven choklad över och låt tiramisun stå och dra i kylen, 30 minuter till 1 timma innan den serveras.

Tips

För variation blanda hälften av mascarponekrämen med 2 teskedar kakao och gör en randig tiramisu.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Äppelcheesecake

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Passionsfruktscheesecake

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Camemberttårta med hjortronmylta

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(72)
Spara recept

Jordgubbsbruschetta

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Påskens morotstårta

Betyg
Betyg
(31)