Glassbomb

Glassbomb

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Glass i stora lass!

Tillagningstid: 20 minuter + tid i frysen
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.75 dl honung
  • 0.5 g saffran
  • 2.5 liter vaniljglass
  • 4 passionsfrukter
  • 200 g frysta hallon
  • 0.5 liter hallonsorbet
  • 1 granatäpple, kärnorna

Gör så här

  1. Värm honung och saffran så att saffranet löser sig. Täck insidan av en 3-litersskål med plastfolie.
  2. Lägg ett lager vaniljglass i botten och på kanterna av skålen. Ringla över saffranshonung men spara lite till garnering.
  3. Dela passionsfrukterna och fördela innanmätet på vaniljglassen. Blanda hallon och sorbet. Fyll skålen med hallonblandningen och avsluta med ett lager vaniljglass. Täck över med plastfolie eller en tallrik och ställ i frysen.
  4. Vid servering: Vänd glassbomben upp-och-ned på ett fat, ta bort skål och plastfolie. Ringla över saffranshonung och strö över granatäppelkärnor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Berit Winge

2012-12-27

Vad tror du om denna bomben? Ska vi göra en sådan här till nyår?

Liknande recept

Spara recept

Fruktsallad med polkagrädde

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Hallonsemifreddo

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Frukt och bär med vaniljkräm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(142)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Crème brûlée med saffran

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Tortillachips med dipp och frukt

Betyg
Betyg
(2)
Glassbomb
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 0.75 dl honung
  • 0.5 g saffran
  • 2.5 liter vaniljglass
  • 4 passionsfrukter
  • 200 g frysta hallon
  • 0.5 liter hallonsorbet
  • 1 granatäpple, kärnorna

Glassbomb

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Glass i stora lass!

Tillagningstid: 20 minuter + tid i frysen
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm honung och saffran så att saffranet löser sig. Täck insidan av en 3-litersskål med plastfolie.
  2. Lägg ett lager vaniljglass i botten och på kanterna av skålen. Ringla över saffranshonung men spara lite till garnering.
  3. Dela passionsfrukterna och fördela innanmätet på vaniljglassen. Blanda hallon och sorbet. Fyll skålen med hallonblandningen och avsluta med ett lager vaniljglass. Täck över med plastfolie eller en tallrik och ställ i frysen.
  4. Vid servering: Vänd glassbomben upp-och-ned på ett fat, ta bort skål och plastfolie. Ringla över saffranshonung och strö över granatäppelkärnor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Berit Winge

2012-12-27

Vad tror du om denna bomben? Ska vi göra en sådan här till nyår?

Liknande recept

Spara recept

Fruktsallad med polkagrädde

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Hallonsemifreddo

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Frukt och bär med vaniljkräm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(142)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Crème brûlée med saffran

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Tortillachips med dipp och frukt

Betyg
Betyg
(2)