Glassbomb

Glassbomb

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Glass i stora lass!

Tillagningstid: 20 minuter + tid i frysen
8 portioner
  • 0.75 dl honung
  • 0.5 g saffran
  • 2.5 liter vaniljglass
  • 4 passionsfrukter
  • 200 g frysta hallon
  • 0.5 liter hallonsorbet
  • 1 granatäpple, kärnorna

Gör så här

  1. Värm honung och saffran så att saffranet löser sig. Täck insidan av en 3-litersskål med plastfolie.
  2. Lägg ett lager vaniljglass i botten och på kanterna av skålen. Ringla över saffranshonung men spara lite till garnering.
  3. Dela passionsfrukterna och fördela innanmätet på vaniljglassen. Blanda hallon och sorbet. Fyll skålen med hallonblandningen och avsluta med ett lager vaniljglass. Täck över med plastfolie eller en tallrik och ställ i frysen.
  4. Vid servering: Vänd glassbomben upp-och-ned på ett fat, ta bort skål och plastfolie. Ringla över saffranshonung och strö över granatäppelkärnor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Berit Winge

2012-12-27

Vad tror du om denna bomben? Ska vi göra en sådan här till nyår?

Glassbomb
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 0.75 dl honung
  • 0.5 g saffran
  • 2.5 liter vaniljglass
  • 4 passionsfrukter
  • 200 g frysta hallon
  • 0.5 liter hallonsorbet
  • 1 granatäpple, kärnorna

Glassbomb

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Glass i stora lass!

Tillagningstid: 20 minuter + tid i frysen
8 portioner

Gör så här

  1. Värm honung och saffran så att saffranet löser sig. Täck insidan av en 3-litersskål med plastfolie.
  2. Lägg ett lager vaniljglass i botten och på kanterna av skålen. Ringla över saffranshonung men spara lite till garnering.
  3. Dela passionsfrukterna och fördela innanmätet på vaniljglassen. Blanda hallon och sorbet. Fyll skålen med hallonblandningen och avsluta med ett lager vaniljglass. Täck över med plastfolie eller en tallrik och ställ i frysen.
  4. Vid servering: Vänd glassbomben upp-och-ned på ett fat, ta bort skål och plastfolie. Ringla över saffranshonung och strö över granatäppelkärnor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Berit Winge

2012-12-27

Vad tror du om denna bomben? Ska vi göra en sådan här till nyår?