Glasmästarsill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.25 (8 betyg)

För köksmästaren finns denna kryddiga sillag att laga till

Tillagningstid: 2 dygn + 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 saltsillfiléer
  • Ättikslag:
  • 1 dl ättiksprit (12 %), 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • Smaksättning:
  • 1 skivad gul lök
  • 0.5 skivad purjolök
  • 2 st lagerblad
  • 1 liten, skalad, skivad morot
  • 1 msk lätt krossade kryddpepparkorn
  • 0.5 tsk gula senapsfrön
  • 0.5 g bit av pepparrot

Gör så här

  1. Rensa sillen och klipp bort fenorna men låt ryggbenen vara kvar. Skär fisken i 2 centimeter breda bitar. Alternativt skär bort benen om du inte vill ha så mycket ben med. Blötlägg den i vatten över natten, förvara övertäckt i kylskåp. Häll bort vattnet från sillen och låt den rinna av ordentligt.
  2. Koka upp ättikslagen i en kastrull och låt kallna. Lägg ned sillen varvad med grönsaker, kryddor och pepparrot i en burk. Häll över lagen och låt sillen dra ett par dagar.
  3. Håller 10-14 dagar i kylskåp.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 saltsillfiléer
  • Ättikslag:
  • 1 dl ättiksprit (12 %), 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • Smaksättning:
  • 1 skivad gul lök
  • 0.5 skivad purjolök
  • 2 st lagerblad
  • 1 liten, skalad, skivad morot
  • 1 msk lätt krossade kryddpepparkorn
  • 0.5 tsk gula senapsfrön
  • 0.5 g bit av pepparrot

Glasmästarsill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.25 (8 betyg)

För köksmästaren finns denna kryddiga sillag att laga till

Tillagningstid: 2 dygn + 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rensa sillen och klipp bort fenorna men låt ryggbenen vara kvar. Skär fisken i 2 centimeter breda bitar. Alternativt skär bort benen om du inte vill ha så mycket ben med. Blötlägg den i vatten över natten, förvara övertäckt i kylskåp. Häll bort vattnet från sillen och låt den rinna av ordentligt.
  2. Koka upp ättikslagen i en kastrull och låt kallna. Lägg ned sillen varvad med grönsaker, kryddor och pepparrot i en burk. Häll över lagen och låt sillen dra ett par dagar.
  3. Håller 10-14 dagar i kylskåp.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)