Glasmästarsill

Betyg (1-5):
3.25 (8 betyg)

För köksmästaren finns denna kryddiga sillag att laga till

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 2 saltsillfiléer
  • Ättikslag:
  • 1 dl ättiksprit (12 %), 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • Smaksättning:
  • 1 skivad gul lök
  • 0.5 skivad purjolök
  • 2 st lagerblad
  • 1 liten, skalad, skivad morot
  • 1 msk lätt krossade kryddpepparkorn
  • 0.5 tsk gula senapsfrön
  • 0.5 g bit av pepparrot

Gör så här

  1. Rensa sillen och klipp bort fenorna men låt ryggbenen vara kvar. Skär fisken i 2 centimeter breda bitar. Alternativt skär bort benen om du inte vill ha så mycket ben med. Blötlägg den i vatten över natten, förvara övertäckt i kylskåp. Häll bort vattnet från sillen och låt den rinna av ordentligt.
  2. Koka upp ättikslagen i en kastrull och låt kallna. Lägg ned sillen varvad med grönsaker, kryddor och pepparrot i en burk. Häll över lagen och låt sillen dra ett par dagar.
  3. Håller 10-14 dagar i kylskåp.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Nötknyten - Coop

(0)

Rödbetskorgar med ostkräm - Coop

(0)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Vegopiroger - Coop

(8)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås - Coop

(2)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 2 saltsillfiléer
  • Ättikslag:
  • 1 dl ättiksprit (12 %), 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • Smaksättning:
  • 1 skivad gul lök
  • 0.5 skivad purjolök
  • 2 st lagerblad
  • 1 liten, skalad, skivad morot
  • 1 msk lätt krossade kryddpepparkorn
  • 0.5 tsk gula senapsfrön
  • 0.5 g bit av pepparrot

Glasmästarsill

Betyg (1-5):
3.25 (8 betyg)

För köksmästaren finns denna kryddiga sillag att laga till

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rensa sillen och klipp bort fenorna men låt ryggbenen vara kvar. Skär fisken i 2 centimeter breda bitar. Alternativt skär bort benen om du inte vill ha så mycket ben med. Blötlägg den i vatten över natten, förvara övertäckt i kylskåp. Häll bort vattnet från sillen och låt den rinna av ordentligt.
  2. Koka upp ättikslagen i en kastrull och låt kallna. Lägg ned sillen varvad med grönsaker, kryddor och pepparrot i en burk. Häll över lagen och låt sillen dra ett par dagar.
  3. Håller 10-14 dagar i kylskåp.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Nötknyten - Coop

(0)

Rödbetskorgar med ostkräm - Coop

(0)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Vegopiroger - Coop

(8)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås - Coop

(2)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies