Glasmästarsill

Betyg (1-5):
3.25 (8 betyg)

För köksmästaren finns denna kryddiga sillag att laga till

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 2 saltsillfiléer
  • Ättikslag:
  • 1 dl ättiksprit (12 %), 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • Smaksättning:
  • 1 skivad gul lök
  • 0.5 skivad purjolök
  • 2 st lagerblad
  • 1 liten, skalad, skivad morot
  • 1 msk lätt krossade kryddpepparkorn
  • 0.5 tsk gula senapsfrön
  • 0.5 g bit av pepparrot

Gör så här

  1. Rensa sillen och klipp bort fenorna men låt ryggbenen vara kvar. Skär fisken i 2 centimeter breda bitar. Alternativt skär bort benen om du inte vill ha så mycket ben med. Blötlägg den i vatten över natten, förvara övertäckt i kylskåp. Häll bort vattnet från sillen och låt den rinna av ordentligt.
  2. Koka upp ättikslagen i en kastrull och låt kallna. Lägg ned sillen varvad med grönsaker, kryddor och pepparrot i en burk. Häll över lagen och låt sillen dra ett par dagar.
  3. Håller 10-14 dagar i kylskåp.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

(26)

Gravad lax med rosépeppar

(3)

Pankopanerade bläckfiskringar

(2)

Marinmarinerad lax

(6)

Filodegsknyten med västerbottensost

(0)

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

(0)

Limeströmming

(0)

Deviled eggs – kryddade ägg

(8)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 saltsillfiléer
  • Ättikslag:
  • 1 dl ättiksprit (12 %), 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • Smaksättning:
  • 1 skivad gul lök
  • 0.5 skivad purjolök
  • 2 st lagerblad
  • 1 liten, skalad, skivad morot
  • 1 msk lätt krossade kryddpepparkorn
  • 0.5 tsk gula senapsfrön
  • 0.5 g bit av pepparrot

Glasmästarsill

Betyg (1-5):
3.25 (8 betyg)

För köksmästaren finns denna kryddiga sillag att laga till

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rensa sillen och klipp bort fenorna men låt ryggbenen vara kvar. Skär fisken i 2 centimeter breda bitar. Alternativt skär bort benen om du inte vill ha så mycket ben med. Blötlägg den i vatten över natten, förvara övertäckt i kylskåp. Häll bort vattnet från sillen och låt den rinna av ordentligt.
  2. Koka upp ättikslagen i en kastrull och låt kallna. Lägg ned sillen varvad med grönsaker, kryddor och pepparrot i en burk. Häll över lagen och låt sillen dra ett par dagar.
  3. Håller 10-14 dagar i kylskåp.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

(26)

Gravad lax med rosépeppar

(3)

Pankopanerade bläckfiskringar

(2)

Marinmarinerad lax

(6)

Filodegsknyten med västerbottensost

(0)

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

(0)

Limeströmming

(0)

Deviled eggs – kryddade ägg

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies