Gazpacho med grillad ciabatta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk körsbärstomater
  • 0.5 citron
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk grönsaksfond
  • ost
  • 4 ciabattabröd
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. 1. Dela 1 gul och 1 röd paprika på mitten och ta bort kärnhusen. Skär 1 gurka i mindre bitar. 2. Skala 2 vitlöksklyftor genom att först banka på dem med ett platt föremål som en smörkniv.
  2. 3. Lägg alla grönsaker i en mat- beredare/blender och häll i 1 burk körsbärstomater (400 g). 4. Pressa saften ur 1⁄2 citron. Använd ena handen för att sila bort kärnorna.
  3. 5. Häll i 2 msk flytande honung, 1 msk grönsaksfond och 1⁄2 tsk salt. Mixa till en slät soppa. Ställ in i kylen. 6. Hyvla ost och lägg mellan 4 uppskurna ciabattabröd. Lägg även dit rökt skivad skinka.
  4. 7. Grilla i ett våffeljärn eller i en smörgåsgrill tills osten smält, ca 5 minuter.
  5. 8. Servera soppan väl kyld och mackan precis nygrillad.

Tips

Barnvänligt recept - låt barnen vara kockarna!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pasta med salami

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Kryddigt parmesansmör till lutfisk

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Caesarsallad med räkor

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(101)
Spara recept

Linsbolognese

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Pastaknyten med italiensk salami

Betyg
Betyg
(6)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk körsbärstomater
  • 0.5 citron
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk grönsaksfond
  • ost
  • 4 ciabattabröd
  • 0.5 tsk salt

Gazpacho med grillad ciabatta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. 1. Dela 1 gul och 1 röd paprika på mitten och ta bort kärnhusen. Skär 1 gurka i mindre bitar. 2. Skala 2 vitlöksklyftor genom att först banka på dem med ett platt föremål som en smörkniv.
  2. 3. Lägg alla grönsaker i en mat- beredare/blender och häll i 1 burk körsbärstomater (400 g). 4. Pressa saften ur 1⁄2 citron. Använd ena handen för att sila bort kärnorna.
  3. 5. Häll i 2 msk flytande honung, 1 msk grönsaksfond och 1⁄2 tsk salt. Mixa till en slät soppa. Ställ in i kylen. 6. Hyvla ost och lägg mellan 4 uppskurna ciabattabröd. Lägg även dit rökt skivad skinka.
  4. 7. Grilla i ett våffeljärn eller i en smörgåsgrill tills osten smält, ca 5 minuter.
  5. 8. Servera soppan väl kyld och mackan precis nygrillad.

Tips

Barnvänligt recept - låt barnen vara kockarna!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pasta med salami

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Kryddigt parmesansmör till lutfisk

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Caesarsallad med räkor

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(101)
Spara recept

Linsbolognese

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Pastaknyten med italiensk salami

Betyg
Betyg
(6)