Garam masala kyckling

Garam masala kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(48)

Gör din egna garam masala genom att blanda spiskummin, koriander, gurkmeja, ingefära, paprikapulver och chilipulver.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
  • 4 dl ris
  • 2 msk olivolja
  • 500 g kycklingfilé, delad
  • 2 hackade gula lökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk finriven ingefära
  • 0.5 påse garam masala kryddmix
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 msk olivolja
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 msk finhackad ingefära
  • 250 g broccolibuketter

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Hetta upp en stor stekpanna med olja i och stek kycklingen tills den fått fin stekyta. Lägg kycklingen sedan åt sidan.
  3. Stek lök, vitlök och ingefära cirka 2 minuter. Lägg tillbaka kycklingen med löken och häll i garam masala och stek under omrörning i 3 minuter.
  4. Häll på kokosmjölk sänk värmen och låt puttra i 20 minuter. Rör om då och då.
  5. Hetta upp en wok eller stekpanna med olja, vitlök och ingefära. Woka broccolin i cirka 3 minuter eller till önskad konsistens. Smaka av med salt.

Tips

Servera gärna med rostade kokosflingor och koriander.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emma

2012-09-11

Supergott! Hela familjen gillade rätten, vi kommer göra om den. Jag tärnade kycklingen i bitar och använde knappt någon ingefära så rätten blev lite mildare.

Garam masala kyckling
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 4 dl ris
  • 2 msk olivolja
  • 500 g kycklingfilé, delad
  • 2 hackade gula lökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk finriven ingefära
  • 0.5 påse garam masala kryddmix
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 msk olivolja
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 msk finhackad ingefära
  • 250 g broccolibuketter

Garam masala kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(48)

Gör din egna garam masala genom att blanda spiskummin, koriander, gurkmeja, ingefära, paprikapulver och chilipulver.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Hetta upp en stor stekpanna med olja i och stek kycklingen tills den fått fin stekyta. Lägg kycklingen sedan åt sidan.
  3. Stek lök, vitlök och ingefära cirka 2 minuter. Lägg tillbaka kycklingen med löken och häll i garam masala och stek under omrörning i 3 minuter.
  4. Häll på kokosmjölk sänk värmen och låt puttra i 20 minuter. Rör om då och då.
  5. Hetta upp en wok eller stekpanna med olja, vitlök och ingefära. Woka broccolin i cirka 3 minuter eller till önskad konsistens. Smaka av med salt.

Tips

Servera gärna med rostade kokosflingor och koriander.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emma

2012-09-11

Supergott! Hela familjen gillade rätten, vi kommer göra om den. Jag tärnade kycklingen i bitar och använde knappt någon ingefära så rätten blev lite mildare.