Galette med ost, skinka och svartpeppar
  • Tid 30 min

Galette med ost, skinka och svartpeppar

3.29 (7 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

8 st
  • 2 dl bovetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 4 dl vatten
  • 2 ägg
Till stekning:
  • 25 g smör
Fyllning:
  • 2 ägg
  • 100 g riven lagrad ost
  • 150 g tunt skivad rökt skinka
  • 0.5 krm nymalen svartpeppar (efter smak)
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mät upp mjöl och salt i en bunke.Tillsätt vatten och vispa till en slät smet. Tillsätt äggen och vispa slätt igen. Låt eventuellt smeten dra 20 minuter.

  2. 2

    Hetta upp en stekpanna med lite smör. Häll i 1/2 deciliter smet, vicka pannan så att smeten täcker större delen av pannan. Stek på medelstark värme. När ytan stelnat och blivit matt är det dags att vända galetten och grädda andra sidan cirka 1 minut

  3. 3

    Knäck äggen och vispa dem i en skål, bara så att äggulorna går sönder. Bred cirka 2 matskedar ägg på hela galetten när den ligger kvar i stekpannan. Låt ägget stelna en aning. Strö sedan över ost och lägg några skivor skinka på ena halvan. Peppra. Vik den ofyllda halvan över fyllningen och vik sedan ihop halvan till en kvart. Lyft ur stekpannan och gör likadant med resten.

  4. 4

    Lägg gärna de gräddade galetterna på ett ugnssäkert fat och låt dem stå i ugnen på svag värme medan du steker resten. Servera genast.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar