Fyllda tomater med parmesan och kyckling

Betyg (1-5):
4.3 (10 betyg)

Fyllda tomater med kycklingfärs och smakrik ost, en enkel och mycket god vardagsrätt. Recept: Mai-Lis Hellénius och foto: Ulrika Ekblom

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 8 stora tomater
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 3 msk tomatpuré
  • 0.5 kruka färsk timjan, hackade blad och stjälk
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 3 dl finriven parmesanost
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • haricots verts
  • surdegsbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela tomaterna i halvor så kvistfästet är på ena delen. Gröp ur kärnhusen med en sked ner i en sil och låt rinna av. Skär det avrunna i något mindre bitar.
  2. Lägg halvorna upp och ner på hushållspapper. Bryn färsen i olja till fin färg. Tillsätt lök, vitlök och tomatpuré, stek med tills löken mjuknat. Häll i det hackade tomatköttet och timjan.
  3. Salta, peppra och låt småputtra några minuter. Lägg tomathalvorna i en passande ugnsform. Rör ner hälften av osten i pannan och skeda upp fyllningen i tomaterna.
  4. Toppa med resten av osten och ringla över olivolja. Gratinera mitt i ugnen 15 min. Garnera med timjan och servera med snabbt kokta bönor och ett gott surdegsbröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-04-12

Hej Elisabeth! Det verkar tyvärr som flera av våra parmesanrecept filtrerats som mjölkproteinfria vilket förstås är helt fel. Vi beklagar och jobbar på att få bort dessa recept ur kategorin snarast. Trevlig helg! /Elsa, webbredaktör

Elisabeth

2019-04-09

Hur kan ni lägga detta recept som mjölkprotein fritt nör de innehåller parmesan?

Annicka

2018-01-11

Såå gott! Såväl familjen som gästerna uppskattade rätten och faten blev tomma.

Rebecca

2017-09-16

Väldigt gott! Nästa gång tänkerjag även slänga i en skvätt vitt vin med färsen samt krydda upp med lite lite chili. Men verkligen festlig bjudrätt!

Liknande recept

Barnens läskiga fyllda paprikor

(3)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

Kycklinglårfilé med bulgur och grillade grönsaker

(3)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Caesersallad med kycklingspett

(2)

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(31)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

(3)

Kycklingtacos med mangosås

(10)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 8 stora tomater
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 3 msk tomatpuré
  • 0.5 kruka färsk timjan, hackade blad och stjälk
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 3 dl finriven parmesanost
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • haricots verts
  • surdegsbröd

Fyllda tomater med parmesan och kyckling

Betyg (1-5):
4.3 (10 betyg)

Fyllda tomater med kycklingfärs och smakrik ost, en enkel och mycket god vardagsrätt. Recept: Mai-Lis Hellénius och foto: Ulrika Ekblom

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela tomaterna i halvor så kvistfästet är på ena delen. Gröp ur kärnhusen med en sked ner i en sil och låt rinna av. Skär det avrunna i något mindre bitar.
  2. Lägg halvorna upp och ner på hushållspapper. Bryn färsen i olja till fin färg. Tillsätt lök, vitlök och tomatpuré, stek med tills löken mjuknat. Häll i det hackade tomatköttet och timjan.
  3. Salta, peppra och låt småputtra några minuter. Lägg tomathalvorna i en passande ugnsform. Rör ner hälften av osten i pannan och skeda upp fyllningen i tomaterna.
  4. Toppa med resten av osten och ringla över olivolja. Gratinera mitt i ugnen 15 min. Garnera med timjan och servera med snabbt kokta bönor och ett gott surdegsbröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-04-12

Hej Elisabeth! Det verkar tyvärr som flera av våra parmesanrecept filtrerats som mjölkproteinfria vilket förstås är helt fel. Vi beklagar och jobbar på att få bort dessa recept ur kategorin snarast. Trevlig helg! /Elsa, webbredaktör

Elisabeth

2019-04-09

Hur kan ni lägga detta recept som mjölkprotein fritt nör de innehåller parmesan?

Annicka

2018-01-11

Såå gott! Såväl familjen som gästerna uppskattade rätten och faten blev tomma.

Rebecca

2017-09-16

Väldigt gott! Nästa gång tänkerjag även slänga i en skvätt vitt vin med färsen samt krydda upp med lite lite chili. Men verkligen festlig bjudrätt!

Liknande recept

Barnens läskiga fyllda paprikor

(3)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

Kycklinglårfilé med bulgur och grillade grönsaker

(3)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Caesersallad med kycklingspett

(2)

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(31)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

(3)

Kycklingtacos med mangosås

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies