Fudge med tranbär och syltad ingefära

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Frasigt sockrig fudge med lite friska, syrliga överraskningar i.

Tillagningstid: 1 timme
20 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 4.5 dl strösocker
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 1.5 dl mjölk
  • 0.5 dl sirap, ljus
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g torkade tranbär
  • 2 msk , syltad ingefära

Gör så här

  1. Klä en form, ca 20 x 20 cm, med bakplåtspapper (en avlång bakform för limpor går också bra).
  2. Blanda socker, grädde, mjölk och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp på svag värme under omrörning tills allt socker har löst sig.
  3. När det börjar koka, sluta rör och låt smeten koka till 115° eller tills den håller för trådprovet (en droppe av smeten ska kunna dras till trådar mellan fingrarna). Det tar 40–60 min. Ta av kastrullen från värmen och låt svalna i 5 min.
  4. Tillsätt vaniljsockret och rör kraftigt med en träsked i 10 min eller tills smeten börjar tjockna och tappar sin glans.
  5. Rör ner tranbär och hackad ingefära. Häll upp i formen och släta till på ytan. Låt den svalna helt i rumstemperatur. Förvara fudgen svalt i lufttät burk.

Tips

Skär gärna gräddkolan i munsbitsstora kuber. Den är mäktig!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Benke

2015-12-23

Förstår inte vad som kritiseras. Detta är ju ett helt underbart fudgerecept! Se bara till att komma upp i rätt temperatur o ge inte upp med att röra i smeten när vaniljen är tillsatt. Har stannat vid att bara röra i riktigt finhackad ingefära o slutresultatet blev en succé. Låt gärna bitarna ligga o torka efter att ha skurit upp dem.

Lina

2014-12-30

Jag håller med, det måste vara fel i receptet. Jag gjorde två satser och båda var helt flytande. Skandal!

Elisabeth Elmi

2014-12-21

Samma här, helt lös -man får äta med sked direkt ur formen. Något måste vara fel i proportionerna!

betty

2014-12-06

dåligt. omöjligt att få rätt konsistens. 40-60 minuter helt missvisande. Den tar mycket längre

Liknande recept

Baguette med yoghurt

(25)

Laxbakelse

(62)

Laxfilé med romsås

(7)

Klassiska falafel

(58)

Matjessillröra

(23)

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

(2)

Spenatsoppa med ädelost

(16)

Yoghurt- och valnötsdipp

(0)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 4.5 dl strösocker
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 1.5 dl mjölk
  • 0.5 dl sirap, ljus
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g torkade tranbär
  • 2 msk , syltad ingefära

Fudge med tranbär och syltad ingefära

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Frasigt sockrig fudge med lite friska, syrliga överraskningar i.

Tillagningstid: 1 timme
20 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Klä en form, ca 20 x 20 cm, med bakplåtspapper (en avlång bakform för limpor går också bra).
  2. Blanda socker, grädde, mjölk och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp på svag värme under omrörning tills allt socker har löst sig.
  3. När det börjar koka, sluta rör och låt smeten koka till 115° eller tills den håller för trådprovet (en droppe av smeten ska kunna dras till trådar mellan fingrarna). Det tar 40–60 min. Ta av kastrullen från värmen och låt svalna i 5 min.
  4. Tillsätt vaniljsockret och rör kraftigt med en träsked i 10 min eller tills smeten börjar tjockna och tappar sin glans.
  5. Rör ner tranbär och hackad ingefära. Häll upp i formen och släta till på ytan. Låt den svalna helt i rumstemperatur. Förvara fudgen svalt i lufttät burk.

Tips

Skär gärna gräddkolan i munsbitsstora kuber. Den är mäktig!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Benke

2015-12-23

Förstår inte vad som kritiseras. Detta är ju ett helt underbart fudgerecept! Se bara till att komma upp i rätt temperatur o ge inte upp med att röra i smeten när vaniljen är tillsatt. Har stannat vid att bara röra i riktigt finhackad ingefära o slutresultatet blev en succé. Låt gärna bitarna ligga o torka efter att ha skurit upp dem.

Lina

2014-12-30

Jag håller med, det måste vara fel i receptet. Jag gjorde två satser och båda var helt flytande. Skandal!

Elisabeth Elmi

2014-12-21

Samma här, helt lös -man får äta med sked direkt ur formen. Något måste vara fel i proportionerna!

betty

2014-12-06

dåligt. omöjligt att få rätt konsistens. 40-60 minuter helt missvisande. Den tar mycket längre

Liknande recept

Baguette med yoghurt

(25)

Laxbakelse

(62)

Laxfilé med romsås

(7)

Klassiska falafel

(58)

Matjessillröra

(23)

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

(2)

Spenatsoppa med ädelost

(16)

Yoghurt- och valnötsdipp

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies