Frysta kräftor blir som nykokta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(141)

I den här lagen kommer kräftornas smak fram fördelaktigt.

Tillagningstid: 1 dygn
Svårighetsgrad:Enkel
2 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 liter vatten
  • 0.25 dl grovt salt,helst havssalt
  • 4 sockerbitar,gärna råsocker
  • 1 dl mörkt öl, gärna porter
  • 1 msk dillfrön
  • 1 knippe dillkronor
  • 1 kg frysta kräftor

Gör så här

  1. Koka upp vatten, salt, socker och öl. Lägg i dillfrön och dillkronor och koka i 10 minuter. Låt lagen svalna, ta upp dillkronorna. Tina de frysta kräftorna något och häll bort så mycket av den gamla lagen som möjligt. Lägg ner kräftorna i den nya lagen. Ställ i kylskåp i 1 dygn, låt kräftorna tina i den nya lagen.

Servering

Dekorera med dillkronorna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sebastian

2015-08-28

Fantastiskt recept. Tyvärr så gick mina kräfor jag köpte på coop den 28/8 ut den 27/8 så här står jag med en jävla god lag och gamla kräftor.... Ska på kräftskiva imorgon, lär få grilla.

Magnus Hedlund

2015-08-15

I år fanns det porter... 😀

Åsa

2013-08-09

BRA!

Magnus Hedlund

2012-08-10

hittar ingen 3,5 porter på Coop

Liknande recept

Spara recept

Bloody Mary-musslor

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Valentinpasta med crostinihjärtan

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Skaldjursgratäng

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Musslor med rökt skinka

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Risotto med mousserande vin

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Skaldjursmarmite

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Grillade havskräftor

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2 liter vatten
  • 0.25 dl grovt salt,helst havssalt
  • 4 sockerbitar,gärna råsocker
  • 1 dl mörkt öl, gärna porter
  • 1 msk dillfrön
  • 1 knippe dillkronor
  • 1 kg frysta kräftor

Frysta kräftor blir som nykokta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(141)

I den här lagen kommer kräftornas smak fram fördelaktigt.

Tillagningstid: 1 dygn
Svårighetsgrad:Enkel
2 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten, salt, socker och öl. Lägg i dillfrön och dillkronor och koka i 10 minuter. Låt lagen svalna, ta upp dillkronorna. Tina de frysta kräftorna något och häll bort så mycket av den gamla lagen som möjligt. Lägg ner kräftorna i den nya lagen. Ställ i kylskåp i 1 dygn, låt kräftorna tina i den nya lagen.

Servering

Dekorera med dillkronorna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sebastian

2015-08-28

Fantastiskt recept. Tyvärr så gick mina kräfor jag köpte på coop den 28/8 ut den 27/8 så här står jag med en jävla god lag och gamla kräftor.... Ska på kräftskiva imorgon, lär få grilla.

Magnus Hedlund

2015-08-15

I år fanns det porter... 😀

Åsa

2013-08-09

BRA!

Magnus Hedlund

2012-08-10

hittar ingen 3,5 porter på Coop

Liknande recept

Spara recept

Bloody Mary-musslor

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Valentinpasta med crostinihjärtan

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Skaldjursgratäng

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Musslor med rökt skinka

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Risotto med mousserande vin

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Skaldjursmarmite

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Grillade havskräftor

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)