Frysta kräftor blir som nykokta

Betyg (1-5):
3.19 (140 betyg)

I den här lagen kommer kräftornas smak fram fördelaktigt.

Svårighetsgrad:Enkel
2 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 2 liter vatten
  • 0.25 dl grovt salt,helst havssalt
  • 4 sockerbitar,gärna råsocker
  • 1 dl mörkt öl, gärna porter
  • 1 msk dillfrön
  • 1 knippe dillkronor
  • 1 kg frysta kräftor

Gör så här

  1. Koka upp vatten, salt, socker och öl. Lägg i dillfrön och dillkronor och koka i 10 minuter. Låt lagen svalna, ta upp dillkronorna. Tina de frysta kräftorna något och häll bort så mycket av den gamla lagen som möjligt. Lägg ner kräftorna i den nya lagen. Ställ i kylskåp i 1 dygn, låt kräftorna tina i den nya lagen.

Servering

Dekorera med dillkronorna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sebastian

2015-08-28

Fantastiskt recept. Tyvärr så gick mina kräfor jag köpte på coop den 28/8 ut den 27/8 så här står jag med en jävla god lag och gamla kräftor.... Ska på kräftskiva imorgon, lär få grilla.

Magnus Hedlund

2015-08-15

I år fanns det porter... 😀

Åsa

2013-08-09

BRA!

Magnus Hedlund

2012-08-10

hittar ingen 3,5 porter på Coop

Liknande recept

Svartkålssoppa med pocherat ägg och räkor

(5)

Caesarsallad seafood

(24)

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

(2)

Hummersallad med sherryvinägrett

(15)

Fiskgryta med saffran och räkor

(50)

Musslor med rökt skinka

(0)

Risotto med mousserande vin

(0)

Skaldjursmarmite

(5)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2 liter vatten
  • 0.25 dl grovt salt,helst havssalt
  • 4 sockerbitar,gärna råsocker
  • 1 dl mörkt öl, gärna porter
  • 1 msk dillfrön
  • 1 knippe dillkronor
  • 1 kg frysta kräftor

Frysta kräftor blir som nykokta

Betyg (1-5):
3.19 (140 betyg)

I den här lagen kommer kräftornas smak fram fördelaktigt.

Svårighetsgrad:Enkel
2 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten, salt, socker och öl. Lägg i dillfrön och dillkronor och koka i 10 minuter. Låt lagen svalna, ta upp dillkronorna. Tina de frysta kräftorna något och häll bort så mycket av den gamla lagen som möjligt. Lägg ner kräftorna i den nya lagen. Ställ i kylskåp i 1 dygn, låt kräftorna tina i den nya lagen.

Servering

Dekorera med dillkronorna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sebastian

2015-08-28

Fantastiskt recept. Tyvärr så gick mina kräfor jag köpte på coop den 28/8 ut den 27/8 så här står jag med en jävla god lag och gamla kräftor.... Ska på kräftskiva imorgon, lär få grilla.

Magnus Hedlund

2015-08-15

I år fanns det porter... 😀

Åsa

2013-08-09

BRA!

Magnus Hedlund

2012-08-10

hittar ingen 3,5 porter på Coop

Liknande recept

Svartkålssoppa med pocherat ägg och räkor

(5)

Caesarsallad seafood

(24)

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

(2)

Hummersallad med sherryvinägrett

(15)

Fiskgryta med saffran och räkor

(50)

Musslor med rökt skinka

(0)

Risotto med mousserande vin

(0)

Skaldjursmarmite

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies