Fruktsallad med rostad kokosglass

Fruktsallad med rostad kokosglass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(31)

Den krämiga glassen är smaksatt med rostad kokos och blir ett ljuvligt komplement till en fräsch fruktsallad. bästa desserten!

Tillagningstid: 30 min + tid i frysen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 apelsin
  • 1 mango
  • 10 physalis
  • 3 passionsfrukter
  • 1 lime, finrivet skal
  • Rostad kokosglass
  • 2 dl kokosflingor
  • 5 dl vispgrädde
  • 397 g sötad kondenserad mjölk

Gör så här

  1. Rostad kokosglass: Rosta kokosen gyllene i torr panna under omrörning. Vispa grädden fluffig. Vänd ner kondenserad mjölk och kokos. Låt stå i frysen minst 4 timmar.
  2. Skär bort skalet från apelsinen och skär ut filéerna. Skala och skär mango och physalis i mindre bitar. Skeda ut passionsfrukten ur skalet och vänd ner med frukten och finrivet limeskal. Servera med en glasskula och ev mer rostad kokos.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-04-19

Vad kul att ni gillar vårt recept! Det går bra att halvera glassreceptet, men glassen håller också bra i frysen om man vill spara det som inte går åt :)

Eva

2022-04-15

Väldigt gott! Det blir väldigt mycket glass på 5 dl grädde + en burk kondenserad mjölk och gissar att receptet är anpassat för att mjölken ska gå åt. För oss hade hälften räckt.

Jeanette

2022-01-02

Supergott!!! Mycket uppskattad dessert till nyårsmiddagen. Vi bytte mango mot ananas 👍

Linda

2019-12-31

Fantastiskt gott! Mängden räcker gott till åtta personer.

Fruktsallad med rostad kokosglass
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 apelsin
  • 1 mango
  • 10 physalis
  • 3 passionsfrukter
  • 1 lime, finrivet skal
  • Rostad kokosglass
  • 2 dl kokosflingor
  • 5 dl vispgrädde
  • 397 g sötad kondenserad mjölk

Fruktsallad med rostad kokosglass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(31)

Den krämiga glassen är smaksatt med rostad kokos och blir ett ljuvligt komplement till en fräsch fruktsallad. bästa desserten!

Tillagningstid: 30 min + tid i frysen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rostad kokosglass: Rosta kokosen gyllene i torr panna under omrörning. Vispa grädden fluffig. Vänd ner kondenserad mjölk och kokos. Låt stå i frysen minst 4 timmar.
  2. Skär bort skalet från apelsinen och skär ut filéerna. Skala och skär mango och physalis i mindre bitar. Skeda ut passionsfrukten ur skalet och vänd ner med frukten och finrivet limeskal. Servera med en glasskula och ev mer rostad kokos.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-04-19

Vad kul att ni gillar vårt recept! Det går bra att halvera glassreceptet, men glassen håller också bra i frysen om man vill spara det som inte går åt :)

Eva

2022-04-15

Väldigt gott! Det blir väldigt mycket glass på 5 dl grädde + en burk kondenserad mjölk och gissar att receptet är anpassat för att mjölken ska gå åt. För oss hade hälften räckt.

Jeanette

2022-01-02

Supergott!!! Mycket uppskattad dessert till nyårsmiddagen. Vi bytte mango mot ananas 👍

Linda

2019-12-31

Fantastiskt gott! Mängden räcker gott till åtta personer.