
Frozen cheesecake med lime och mynta
Fryst cheesecake med inspiration från den läskande drinken Mojito. Smaksätt tårtan med lime, mynta och rom och presentera en ny favoritdessert för gästerna!
- 4 ägg
- 1.5 dl strösocker
- 200 g cream cheese
- 2 lime, finrivet skal och saft
- 1 dl finhackad mynta
- 4 dl vispgrädde
- 1 dl dulce de leche (mjölkkräm)
- 0.5 dl ev ljus eller mörk rom
- 200 g digestivekex
- 50 g smält smör
Gör så här
- Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa ner cream cheese, limeskal (endast det gröna), limesaft och mynta.
- Vispa grädde och dulce de leche fluffigt. Vänd ner grädden i äggsmeten och rör i rommen.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd varsamt ner i smeten.
- Häll smeten i en form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Mixa kexen till ett smul och blanda med smält smör. Strö detta över smeten och tryck till något.
- Täck med plast och ställ i frysen minst 5 timmar. Stjälp upp cheesecaken på ett serveringsfat och garnera med myntablad och limeklyftor.
Servering
Tips

Uteslut bara rommen så kan barn och de som avstår alkohol också njuta av tårtan!
Frozen cheesecake med lime och mynta
Fryst cheesecake med inspiration från den läskande drinken Mojito. Smaksätt tårtan med lime, mynta och rom och presentera en ny favoritdessert för gästerna!
Gör så här
- Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa ner cream cheese, limeskal (endast det gröna), limesaft och mynta.
- Vispa grädde och dulce de leche fluffigt. Vänd ner grädden i äggsmeten och rör i rommen.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd varsamt ner i smeten.
- Häll smeten i en form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Mixa kexen till ett smul och blanda med smält smör. Strö detta över smeten och tryck till något.
- Täck med plast och ställ i frysen minst 5 timmar. Stjälp upp cheesecaken på ett serveringsfat och garnera med myntablad och limeklyftor.
Servering
Tips

Uteslut bara rommen så kan barn och de som avstår alkohol också njuta av tårtan!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2017-04-25
Dulce de leche är karamelliserad mjölk.
2017-04-10
Är Dulce de Leche kondenserad mjölk eller inte?
2015-12-30
Jag använde 1dl dulce som det står i receptet och det smakar inte kola. Gott!
2015-10-20
Ja..ni menar väl kondenserad mjölk? En hel burk dulce skulle ju bli kola/mynta..vilket inte låter så gott.
2015-10-01
Johnny: Dulce de Leche finns att köpa färdig, utan att behöva koka kondenserad mjölk.
2015-10-01
Johnny: Dulce de Leche finns att köpa färdig, utan att behöva koka kondenserad mjölk.
2015-09-14
Jag misstänker att man menar Kondenserat mjölk - Dulce de leche är en KOLA-sås som fås genom att koka kondenserat mjölk i vattenbad i 1-3 timmar (beroende på den önskade konsistensen). Men kommer man rent faktisk dulce de leche i kakan, då skulle den smaka kola och det har inget med mojito att göra!
2015-07-25
Serverade som glass - otroligt gott och gjorde succé!
2015-06-21
En grymt sommrig o fräsch desserttårta som skall upplevas många många gånger!!! Tag fram bara en kortis innan servering ,skall ej "tinas" utan avnjutas kall:)
2015-06-18
Hur länge ska den tina innna man kan servera?
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2017-04-25
Dulce de leche är karamelliserad mjölk.
Mia
2017-04-10
Är Dulce de Leche kondenserad mjölk eller inte?
Erika
2015-12-30
Jag använde 1dl dulce som det står i receptet och det smakar inte kola. Gott!
L
2015-10-20
Ja..ni menar väl kondenserad mjölk? En hel burk dulce skulle ju bli kola/mynta..vilket inte låter så gott.
Liv
2015-10-01
Johnny: Dulce de Leche finns att köpa färdig, utan att behöva koka kondenserad mjölk.
Liv
2015-10-01
Johnny: Dulce de Leche finns att köpa färdig, utan att behöva koka kondenserad mjölk.
Johnny Jörgensen
2015-09-14
Jag misstänker att man menar Kondenserat mjölk - Dulce de leche är en KOLA-sås som fås genom att koka kondenserat mjölk i vattenbad i 1-3 timmar (beroende på den önskade konsistensen). Men kommer man rent faktisk dulce de leche i kakan, då skulle den smaka kola och det har inget med mojito att göra!
Eva
2015-07-25
Serverade som glass - otroligt gott och gjorde succé!
Birgitta
2015-06-21
En grymt sommrig o fräsch desserttårta som skall upplevas många många gånger!!! Tag fram bara en kortis innan servering ,skall ej "tinas" utan avnjutas kall:)
Frida
2015-06-18
Hur länge ska den tina innna man kan servera?