Friterad vegochorizo
  • Tid 35 min + 3 tim i frysen

Friterad vegochorizo

0 (0 betyg)

Vegetarisk korv med rökt paprikapulver gör att de verkligen smakar chorizo. Så häftigt goda! Recept av: Mathias Dahlgren

  • Tillagningstid 35 min + 3 tim i frysen
  • Ingredienser 17

Ingredienser

6 stycken
  • 410 g svarta bönor (på burk), sköljda och avrunna
  • 150 g kokta kikärtor (på burk)
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.75 dl vetemjöl
  • 2 äggvitor
  • 1.5 dl panko ströbröd
  • 0.5 tsk salt
  • 5 dl minst neutral olja, till fritering
Till servering
  • 6 korvbröd
  • majonnäs
  • rödlök, skivad
  • röd chili eller grön chili, tunt skivad
  • skalade sesamfrön
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skölj bönor och kikärter och låt rinna av (spara ½ dl av kikärtsspadet). Mixa dem lite slarvigt med en mixerstav till en massa så att några bönor/ärter fortfarande är hela. Tillsätt kikärtsspadet och rör ner vitlök och de torra kryddorna.

  2. 2

    Dela massan i två och forma till ca 30 cm långa rullar på plastfolie och rulla in i plasten. Lägg dem i frysen tills de är hårda, 2–3 timmar.

  3. 3

    Skär rullarna till sex korvar. Vänd korvarna först i mjöl, sedan i lättvispad äggvita och sist i pankoströbröd blandat med salt.

  4. 4

    Hetta upp olja i en kastrull med höga kanter till 160°. Fritera några korvar i taget till fin färg, ca 4 min, och låt rinna av på hushållspapper.

  5. 5

    Servera korvarna i varma korvbröd toppade med majonnäs, rödlök, chili och torrostade sesamfrön.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar