Fried rice med gurksallad och het majo

Fried rice med gurksallad och het majo

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Fried rice är en perfekt vardagsrätt när man har överblivet ris och här är vårt recept! Stek riset med grönsaker och ingefära och servera med gurksallad och srirachamajo.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
  • olja, till stekning
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 gul lök, skivad
  • 200 g strimlad vitkål
  • 150 g morot, skivad
  • 250 g broccoli, skivad
  • 2 msk riven ingefära
  • 2 msk sesamolja
  • 0.5 tsk salt
  • 6 dl kokt ris
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 4 ägg
  • 1 dl salta jordnötter
  • 0.5 dl japansk soja
  • koriander, till servering
  • Gurksallad
  • 2 msk risvinäger, vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger
  • 1 msk vatten
  • 0.5 msk strösocker
  • 0.5 gurka, tunt skivad, hyvlad
  • 2 salladslökar, strimlade
  • Srirachamajonnäs
  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk srirachasås

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stor panna eller wok och stek vitlök och lök någon minut.
  2. Tillsätt kål, morot och broccoli och stek 2 min till. Tillsätt ingefära, sesamolja och ris. Stek under omrörning tills riset är ordentligt varmt.
  3. Tillsätt salt, chiliflakes, ägg och jordnötter. Dra av från plattan, häll på soja och vänd runt. Vispa ihop vinäger, vatten och socker. Vänd ner gurka och salladslök.
  4. Blanda majonnäs och sriracha. Servera fried rice med majonnäs, gurksallad och koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-05-20

Vad kul, Rebecca!

Rebecca

2022-05-19

Använde havreris istället. Blev toppenbra!

Checkbox Coop

2022-05-04

Bra tips, Leif, det ska vi också prova!

Leif

2022-05-03

Jag använde matvete i stället det blev kanon, "mer smak" och mindre arsenik

Checkbox Coop

2022-04-08

Hej Anna, det stämmer! De tillagas av värmen.

Anna

2022-04-06

Ska äggen vändas ner råa?

Fried rice med gurksallad och het majo
22 st
  • Ingredienser (22)
  • olja, till stekning
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 gul lök, skivad
  • 200 g strimlad vitkål
  • 150 g morot, skivad
  • 250 g broccoli, skivad
  • 2 msk riven ingefära
  • 2 msk sesamolja
  • 0.5 tsk salt
  • 6 dl kokt ris
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 4 ägg
  • 1 dl salta jordnötter
  • 0.5 dl japansk soja
  • koriander, till servering
  • Gurksallad
  • 2 msk risvinäger, vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger
  • 1 msk vatten
  • 0.5 msk strösocker
  • 0.5 gurka, tunt skivad, hyvlad
  • 2 salladslökar, strimlade
  • Srirachamajonnäs
  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk srirachasås

Fried rice med gurksallad och het majo

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Fried rice är en perfekt vardagsrätt när man har överblivet ris och här är vårt recept! Stek riset med grönsaker och ingefära och servera med gurksallad och srirachamajo.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stor panna eller wok och stek vitlök och lök någon minut.
  2. Tillsätt kål, morot och broccoli och stek 2 min till. Tillsätt ingefära, sesamolja och ris. Stek under omrörning tills riset är ordentligt varmt.
  3. Tillsätt salt, chiliflakes, ägg och jordnötter. Dra av från plattan, häll på soja och vänd runt. Vispa ihop vinäger, vatten och socker. Vänd ner gurka och salladslök.
  4. Blanda majonnäs och sriracha. Servera fried rice med majonnäs, gurksallad och koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-05-20

Vad kul, Rebecca!

Rebecca

2022-05-19

Använde havreris istället. Blev toppenbra!

Checkbox Coop

2022-05-04

Bra tips, Leif, det ska vi också prova!

Leif

2022-05-03

Jag använde matvete i stället det blev kanon, "mer smak" och mindre arsenik

Checkbox Coop

2022-04-08

Hej Anna, det stämmer! De tillagas av värmen.

Anna

2022-04-06

Ska äggen vändas ner råa?