Fransk äppelpaj i gjutjärnspanna

Fransk äppelpaj i gjutjärnspanna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(64)

Paj i panna är kul och för tankarna till den franska landsbygden. Servera med sockersöt vaniljgrädde.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajdeg:
  • 150 g smör
  • 0.5 dl socker
  • 1 ägg
  • 3 dl mjöl
  • Fyllning:
  • 1 dl råsocker
  • 2 msk vatten
  • 2 dl hackade valnötter
  • 2 tsk kanel
  • 50 g smör
  • 6 skalade, urkärnade, halverade äpplen
  • Servering:
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 2 msk florsocker

Gör så här

  1. Blanda ihop samtliga ingredienser till pajdegen i en skål och ställ kallt medan du förbereder fyllningen.

Fyllning

  1. Häll råsocker, vatten, valnötter och kanel i en gjutjärnspanna och klicka i smör. Lägg i äppelhalvorna med den runda sidan neråt och stek några minuter. Ta stekpannan av spisen.
  2. Kavla ut pajdegen till en cirkel som täcker pannan med 5 centimeter marginal runt om.
  3. Lägg degen över äpplena, tryck ner kanterna i pannan och klä in äpplena med pajdegen. Baka i ugnen i 25 minuter. Täck pannan med en stor tallrik eller fat och vänd upp pajen.
  4. Vispa grädden och smaksätt med florsocker samt frön från vaniljstång.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Smoothie med mango

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Semifreddo med nougat

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Marinerade körsbär

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(142)
Fransk äppelpaj i gjutjärnspanna
13 st
  • Ingredienser (13)
  • Pajdeg:
  • 150 g smör
  • 0.5 dl socker
  • 1 ägg
  • 3 dl mjöl
  • Fyllning:
  • 1 dl råsocker
  • 2 msk vatten
  • 2 dl hackade valnötter
  • 2 tsk kanel
  • 50 g smör
  • 6 skalade, urkärnade, halverade äpplen
  • Servering:
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 2 msk florsocker

Fransk äppelpaj i gjutjärnspanna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(64)

Paj i panna är kul och för tankarna till den franska landsbygden. Servera med sockersöt vaniljgrädde.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ihop samtliga ingredienser till pajdegen i en skål och ställ kallt medan du förbereder fyllningen.

Fyllning

  1. Häll råsocker, vatten, valnötter och kanel i en gjutjärnspanna och klicka i smör. Lägg i äppelhalvorna med den runda sidan neråt och stek några minuter. Ta stekpannan av spisen.
  2. Kavla ut pajdegen till en cirkel som täcker pannan med 5 centimeter marginal runt om.
  3. Lägg degen över äpplena, tryck ner kanterna i pannan och klä in äpplena med pajdegen. Baka i ugnen i 25 minuter. Täck pannan med en stor tallrik eller fat och vänd upp pajen.
  4. Vispa grädden och smaksätt med florsocker samt frön från vaniljstång.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Smoothie med mango

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Semifreddo med nougat

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Marinerade körsbär

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(142)