Fransk äppelkaka med mandel och citron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.64 (22 betyg)

Grann och god äppelpaj.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
1 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 150 g smör
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 1 dl sötmandel
  • 2 krm riven bittermandel
  • 4 äpplen, i tunna skivor
  • 1 dl ljus aprikosmarmelad

Gör så här

  1. Mixa mjöl, socker, smör, citronskal, citronsaft, sötmandel och bittermandel i en matberedare till en boll.
  2. Tryck ut degen i en pajform, cirka 28 centimeter i diameter, nagga och ställ i frysen 10 minuter. Förgrädda skalet 10 minuter. Placera äppelskivorna tätt, lite omlott i cirklar i det förgräddade skalet. Grädda i mitten av ugnen i 225° tills skalet och äpplena blivit gyllenbruna, 10-15 minuter.
  3. Värm marmeladen i en kastrull och pensla på äppelkakan.

Servering

Servera pajen med löst vispad grädde, eller vaniljsås, gärna när pajen fortfarande är varm.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Krämig rabarberpannkaka

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(4)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 150 g smör
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 1 dl sötmandel
  • 2 krm riven bittermandel
  • 4 äpplen, i tunna skivor
  • 1 dl ljus aprikosmarmelad

Fransk äppelkaka med mandel och citron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.64 (22 betyg)

Grann och god äppelpaj.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
1 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa mjöl, socker, smör, citronskal, citronsaft, sötmandel och bittermandel i en matberedare till en boll.
  2. Tryck ut degen i en pajform, cirka 28 centimeter i diameter, nagga och ställ i frysen 10 minuter. Förgrädda skalet 10 minuter. Placera äppelskivorna tätt, lite omlott i cirklar i det förgräddade skalet. Grädda i mitten av ugnen i 225° tills skalet och äpplena blivit gyllenbruna, 10-15 minuter.
  3. Värm marmeladen i en kastrull och pensla på äppelkakan.

Servering

Servera pajen med löst vispad grädde, eller vaniljsås, gärna när pajen fortfarande är varm.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Krämig rabarberpannkaka

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(4)