Fransk äppelkaka med mandel och citron

Betyg (1-5):
2.64 (22 betyg)

Grann och god äppelpaj.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
1 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 150 g smör
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 1 dl sötmandel
  • 2 krm riven bittermandel
  • 4 äpplen, i tunna skivor
  • 1 dl ljus aprikosmarmelad

Gör så här

  1. Mixa mjöl, socker, smör, citronskal, citronsaft, sötmandel och bittermandel i en matberedare till en boll.
  2. Tryck ut degen i en pajform, cirka 28 centimeter i diameter, nagga och ställ i frysen 10 minuter. Förgrädda skalet 10 minuter. Placera äppelskivorna tätt, lite omlott i cirklar i det förgräddade skalet. Grädda i mitten av ugnen i 225° tills skalet och äpplena blivit gyllenbruna, 10-15 minuter.
  3. Värm marmeladen i en kastrull och pensla på äppelkakan.

Servering

Servera pajen med löst vispad grädde, eller vaniljsås, gärna när pajen fortfarande är varm.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Smördegspizza med mango och apelsin

(3)

Rabarberpaj

(43)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Snabba marängbakelser

(1)

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

(2)

Vit chokladtryffel

(39)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Chokladtoppar

(4)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 150 g smör
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 1 dl sötmandel
  • 2 krm riven bittermandel
  • 4 äpplen, i tunna skivor
  • 1 dl ljus aprikosmarmelad

Fransk äppelkaka med mandel och citron

Betyg (1-5):
2.64 (22 betyg)

Grann och god äppelpaj.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
1 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa mjöl, socker, smör, citronskal, citronsaft, sötmandel och bittermandel i en matberedare till en boll.
  2. Tryck ut degen i en pajform, cirka 28 centimeter i diameter, nagga och ställ i frysen 10 minuter. Förgrädda skalet 10 minuter. Placera äppelskivorna tätt, lite omlott i cirklar i det förgräddade skalet. Grädda i mitten av ugnen i 225° tills skalet och äpplena blivit gyllenbruna, 10-15 minuter.
  3. Värm marmeladen i en kastrull och pensla på äppelkakan.

Servering

Servera pajen med löst vispad grädde, eller vaniljsås, gärna när pajen fortfarande är varm.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Smördegspizza med mango och apelsin

(3)

Rabarberpaj

(43)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Snabba marängbakelser

(1)

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

(2)

Vit chokladtryffel

(39)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Chokladtoppar

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies