Flygande Jakob med grillad kyckling

Flygande Jakob med grillad kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(62)

Flyg tillbaka till 70-talet och laga en klassisk Flygande Jacob, här med grillad kyckling. Den här varianten är något lättare med kesella och lättyoghurt, smakrik med banan, chilisås och jordnötter.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 500 g grillad kyckling, rensat från skinn och ben
  • 3 skivade bananer
  • 3 dl Kesella
  • 3 dl Naturell lättyoghurt
  • 1.5 dl chilisås
  • 0.5 dl jordnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Olja en ugnsform, fördela kycklingköttet i botten och lägg de skivade bananerna över.
  2. Blanda kesella, yoghurt och chilisås och bred över bananerna.
  3. Strö över jordnötterna och sätt in i ugn cirka 15 minuter tills det gratängen har börjat puttra och fått lite färg.

Servering

Servera med ris och sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-03-18

Hej Maria, då måste du fått fel sorts kvarg, hallon passar nog inte jättebra i en flygande Jacob. Kontakta kundservice så hjälper de dig att reklamera!

Maria

2022-03-16

Hm skulle det verkligen vara hallonkvarg eller har de plockat fel?

Stefan

2022-01-17

Bra lite lite magrare alternativ till traditionellt recept. Såsen blev som den skulle utan att skära sig.

Checkbox Coop

2021-04-26

Hej Roger, vad synd att du inte gillade det. Det här är ju en lite lättare variant, men vårt recept Flygande Jakob grundrecept är väldigt omtyckt så prova gärna det nästa gång! https://www.coop.se/recept/flygande-jakob-grundrecept Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Roger

2021-04-24

Ingen höjdare, såsen skar sig och avsaknaden av bacon var tydlig. Inget jag rekommenderar

Flygande Jakob med grillad kyckling
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 500 g grillad kyckling, rensat från skinn och ben
  • 3 skivade bananer
  • 3 dl Kesella
  • 3 dl Naturell lättyoghurt
  • 1.5 dl chilisås
  • 0.5 dl jordnötter

Flygande Jakob med grillad kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(62)

Flyg tillbaka till 70-talet och laga en klassisk Flygande Jacob, här med grillad kyckling. Den här varianten är något lättare med kesella och lättyoghurt, smakrik med banan, chilisås och jordnötter.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Olja en ugnsform, fördela kycklingköttet i botten och lägg de skivade bananerna över.
  2. Blanda kesella, yoghurt och chilisås och bred över bananerna.
  3. Strö över jordnötterna och sätt in i ugn cirka 15 minuter tills det gratängen har börjat puttra och fått lite färg.

Servering

Servera med ris och sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-03-18

Hej Maria, då måste du fått fel sorts kvarg, hallon passar nog inte jättebra i en flygande Jacob. Kontakta kundservice så hjälper de dig att reklamera!

Maria

2022-03-16

Hm skulle det verkligen vara hallonkvarg eller har de plockat fel?

Stefan

2022-01-17

Bra lite lite magrare alternativ till traditionellt recept. Såsen blev som den skulle utan att skära sig.

Checkbox Coop

2021-04-26

Hej Roger, vad synd att du inte gillade det. Det här är ju en lite lättare variant, men vårt recept Flygande Jakob grundrecept är väldigt omtyckt så prova gärna det nästa gång! https://www.coop.se/recept/flygande-jakob-grundrecept Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Roger

2021-04-24

Ingen höjdare, såsen skar sig och avsaknaden av bacon var tydlig. Inget jag rekommenderar