
Flankstek med belugalinssallad och örtolja
Betyg (1-5):
Grillad flankstek är otroligt smakrikt och mört. Serveras till en belugalinssallad med oliver, tomater och basilika. Och toppas med en örtolja.
Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g flankstek
- 0.5 msk flingsalt
- 1 tsk grovmald svartpeppar
- smör, till stekning
- Belugalinssallad
- 1 dl belugalinser
- 400 g körsbärstomater, gärna på kvist
- 2 dl urkärnade svarta oliver
- 1 kruka färsk basilika, plockade blad
- 1 msk olivolja
- 0.5 msk balsamvinäger
- salt och svartpeppar
- Örtolja
- 1 kruka färsk basilika, blad och stjälkar
- 1 dl olivolja
- 1 citron, pressad saft
- 1 vitlöksklyfta, finriven
- salt och svartpeppar
Gör så här
- Koka belugalinserna enligt anvisningen på förpackningen. Kyl hastigt av i kallt vatten. Rosta (eller grilla) tomaterna mitt i ugnen ca 20 min. Blanda linser, tomater, oliver, basilikablad, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
- Mixa ingredienserna till örtoljan, smaka av med salt och peppar. Salta och peppra flanksteken runt om.
- Stek eller grilla på het värme till fin stekyta med rosa mitt, 52–55° innertemperatur. Låt vila 10 min och skär sedan i tunna skivor tvärs över köttets fibrer. Ringla örtoljan över köttet och servera med salladen.
Tips

Det finns flera varianter av färdigkokta linser i butik, både beluga och den liknande varianten puy.
Flankstek med belugalinssallad och örtolja
Betyg (1-5):
Grillad flankstek är otroligt smakrikt och mört. Serveras till en belugalinssallad med oliver, tomater och basilika. Och toppas med en örtolja.
Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka belugalinserna enligt anvisningen på förpackningen. Kyl hastigt av i kallt vatten. Rosta (eller grilla) tomaterna mitt i ugnen ca 20 min. Blanda linser, tomater, oliver, basilikablad, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
- Mixa ingredienserna till örtoljan, smaka av med salt och peppar. Salta och peppra flanksteken runt om.
- Stek eller grilla på het värme till fin stekyta med rosa mitt, 52–55° innertemperatur. Låt vila 10 min och skär sedan i tunna skivor tvärs över köttets fibrer. Ringla örtoljan över köttet och servera med salladen.
Tips

Det finns flera varianter av färdigkokta linser i butik, både beluga och den liknande varianten puy.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!