Flankstek med belugalinssallad och örtolja

Flankstek med belugalinssallad och örtolja

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Grillad flankstek är otroligt smakrikt och mört. Serveras till en belugalinssallad med oliver, tomater och basilika. Och toppas med en örtolja.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g flankstek
  • 0.5 msk flingsalt
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
  • smör, till stekning
  • Belugalinssallad
  • 1 dl belugalinser
  • 400 g körsbärstomater, gärna på kvist
  • 2 dl urkärnade svarta oliver
  • 1 kruka färsk basilika, plockade blad
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
  • Örtolja
  • 1 kruka färsk basilika, blad och stjälkar
  • 1 dl olivolja
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka belugalinserna enligt anvisningen på förpackningen. Kyl hastigt av i kallt vatten. Rosta (eller grilla) tomaterna mitt i ugnen ca 20 min. Blanda linser, tomater, oliver, basilikablad, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  2. Mixa ingredienserna till örtoljan, smaka av med salt och peppar. Salta och peppra flanksteken runt om.
  3. Stek eller grilla på het värme till fin stekyta med rosa mitt, 52–55° innertemperatur. Låt vila 10 min och skär sedan i tunna skivor tvärs över köttets fibrer. Ringla örtoljan över köttet och servera med salladen.

Tips

Det finns flera varianter av färdigkokta linser i butik, både beluga och den liknande varianten puy.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Flankstek med belugalinssallad och örtolja
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 500 g flankstek
  • 0.5 msk flingsalt
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
  • smör, till stekning
  • Belugalinssallad
  • 1 dl belugalinser
  • 400 g körsbärstomater, gärna på kvist
  • 2 dl urkärnade svarta oliver
  • 1 kruka färsk basilika, plockade blad
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
  • Örtolja
  • 1 kruka färsk basilika, blad och stjälkar
  • 1 dl olivolja
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt och svartpeppar

Flankstek med belugalinssallad och örtolja

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Grillad flankstek är otroligt smakrikt och mört. Serveras till en belugalinssallad med oliver, tomater och basilika. Och toppas med en örtolja.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka belugalinserna enligt anvisningen på förpackningen. Kyl hastigt av i kallt vatten. Rosta (eller grilla) tomaterna mitt i ugnen ca 20 min. Blanda linser, tomater, oliver, basilikablad, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  2. Mixa ingredienserna till örtoljan, smaka av med salt och peppar. Salta och peppra flanksteken runt om.
  3. Stek eller grilla på het värme till fin stekyta med rosa mitt, 52–55° innertemperatur. Låt vila 10 min och skär sedan i tunna skivor tvärs över köttets fibrer. Ringla örtoljan över köttet och servera med salladen.

Tips

Det finns flera varianter av färdigkokta linser i butik, både beluga och den liknande varianten puy.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!