Flamberad ananas

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.43 (7 betyg)

Fartfylld efterrätt med spänning i köket.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 stor ananas
  • 1 krm urkärnad, finahackad röd chili
  • 2 dl pistagenötter utan skal
  • 50 g smör
  • 0.5 dl flytande honung
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 4 msk citruslikör, t ex Cointreau
  • Tillbehör:
  • 0.5 liter glass

Gör så här

  1. Skala ananasen, skär i klyftor och ta bort mittstocken. Dela ananasköttet i munsbitar. Kärna ur och hacka chilin. Riv ingefäran på rivjärn. Rosta pistagenötterna gyllenbruna i en torr stekpanna, cirka 3 minuter.
  2. Smält smör, gärna i en stekpanna med hög kant. Häll i ananas, honung, hackad chili och ingefära. Vänd runt ananasen tills den blir varm. Slå på likör och tänd på spriten direkt. Servera genast tillsammans med glass.

Obs!

  1. Ha alltid ett stort lock eller en brandfilt bredvid att släcka med när du flamberar. Flambera aldrig under fläkten eller nära något brännbart.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Smoothie med mango

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Sabayonne med exotisk fruktblandning

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Varm mango med honung och ingefära

Betyg
Betyg
(27)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 stor ananas
  • 1 krm urkärnad, finahackad röd chili
  • 2 dl pistagenötter utan skal
  • 50 g smör
  • 0.5 dl flytande honung
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 4 msk citruslikör, t ex Cointreau
  • Tillbehör:
  • 0.5 liter glass

Flamberad ananas

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.43 (7 betyg)

Fartfylld efterrätt med spänning i köket.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala ananasen, skär i klyftor och ta bort mittstocken. Dela ananasköttet i munsbitar. Kärna ur och hacka chilin. Riv ingefäran på rivjärn. Rosta pistagenötterna gyllenbruna i en torr stekpanna, cirka 3 minuter.
  2. Smält smör, gärna i en stekpanna med hög kant. Häll i ananas, honung, hackad chili och ingefära. Vänd runt ananasen tills den blir varm. Slå på likör och tänd på spriten direkt. Servera genast tillsammans med glass.

Obs!

  1. Ha alltid ett stort lock eller en brandfilt bredvid att släcka med när du flamberar. Flambera aldrig under fläkten eller nära något brännbart.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Smoothie med mango

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Sabayonne med exotisk fruktblandning

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Varm mango med honung och ingefära

Betyg
Betyg
(27)