Flamberad ananas

Betyg (1-5):
3.43 (7 betyg)

Fartfylld efterrätt med spänning i köket.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 1 stor ananas
  • 1 krm urkärnad, finahackad röd chili
  • 2 dl pistagenötter utan skal
  • 50 g smör
  • 0.5 dl flytande honung
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 4 msk citruslikör, t ex Cointreau
  • Tillbehör:
  • 0.5 liter glass

Gör så här

  1. Skala ananasen, skär i klyftor och ta bort mittstocken. Dela ananasköttet i munsbitar. Kärna ur och hacka chilin. Riv ingefäran på rivjärn. Rosta pistagenötterna gyllenbruna i en torr stekpanna, cirka 3 minuter.
  2. Smält smör, gärna i en stekpanna med hög kant. Häll i ananas, honung, hackad chili och ingefära. Vänd runt ananasen tills den blir varm. Slå på likör och tänd på spriten direkt. Servera genast tillsammans med glass.

Obs!

  1. Ha alltid ett stort lock eller en brandfilt bredvid att släcka med när du flamberar. Flambera aldrig under fläkten eller nära något brännbart.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)

Vit chokladtryffel

(35)

Mango- och jordgubbsslush

(4)

Äppel- och kanelcheesecake med äppelchips

(2)

Fruktkompott med ingefära och lime

(0)

Äppelsockerkaka

(33)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(17)

Mango lassi

(6)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 stor ananas
  • 1 krm urkärnad, finahackad röd chili
  • 2 dl pistagenötter utan skal
  • 50 g smör
  • 0.5 dl flytande honung
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 4 msk citruslikör, t ex Cointreau
  • Tillbehör:
  • 0.5 liter glass

Flamberad ananas

Betyg (1-5):
3.43 (7 betyg)

Fartfylld efterrätt med spänning i köket.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala ananasen, skär i klyftor och ta bort mittstocken. Dela ananasköttet i munsbitar. Kärna ur och hacka chilin. Riv ingefäran på rivjärn. Rosta pistagenötterna gyllenbruna i en torr stekpanna, cirka 3 minuter.
  2. Smält smör, gärna i en stekpanna med hög kant. Häll i ananas, honung, hackad chili och ingefära. Vänd runt ananasen tills den blir varm. Slå på likör och tänd på spriten direkt. Servera genast tillsammans med glass.

Obs!

  1. Ha alltid ett stort lock eller en brandfilt bredvid att släcka med när du flamberar. Flambera aldrig under fläkten eller nära något brännbart.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)

Vit chokladtryffel

(35)

Mango- och jordgubbsslush

(4)

Äppel- och kanelcheesecake med äppelchips

(2)

Fruktkompott med ingefära och lime

(0)

Äppelsockerkaka

(33)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(17)

Mango lassi

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies