Fiskkakor
  • Tid 25 min

Fiskkakor

3.5 (12 betyg)

Smakrika vietnamesiska fiskkkor med smak av kokos och ingefära.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g torskfilé
  • 1 ägg, endast vitan
  • 1 hackat citrongräs
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 dl hackad thaibasilika
Till stekning:
  • 1.5 dl kokosflingor
  • 2 msk rapsolja
Till servering:
  • flingsalt
  • nymalen vitpeppar
  • 1 lime, pressad saft av
  • isbergssallad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Se till att fisken är benfri. Mixa i en matberedare till fiskfärs. Blanda ner övriga ingredienser och rulla till små bollar. Rulla bollarna i kokosflingor och platta till dem lätt.

  2. 2

    Värm en stekpanna med olja och stek fiskbiffarna cirka 2 minuter per sida.

  3. 3

    Häll salt och vitpeppar på en tallrik och häll över limesaft. Linda in kakorna i salladsblad, doppa i blandningen innan du äter.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar