Fiskgryta med tomat och curry
  • Tid 30 min

Fiskgryta med tomat och curry

4.29 (7 betyg)

Smakrik fiskgryta med zucchini och morot.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 zucchini, tärnad
  • 1 morot, tärnad
  • 1 tsk curry
  • 1 msk neutral olja
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 30 g färsk ingefära, riven
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 300 g frysta laxfilébitar, tinade
  • 0.5 tsk salt
Till servering
  • 2 dl jasminris
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Fräs lök, vitlök, zucchini, morot och curry i olja i en kastrull tills löken är mjuk. Tillsätt krossade tomater, vatten och ingefära. Låt sjuda ca 10 min.

  2. 2

    Smaka av grytan med lime, chilipulver, socker och salt. Salta laxbitarna och lägg varsamt ner i grytan. Dra kastrullen från värmen och låt stå 5 min med locket på. Servera grytan med ris.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Mixa tomatsåsen slät med alla grönsaker om barnen föredrar det.
Sara Begner, Matkreatör, Coop

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Micho

    Mycket gott, friskt med ingefära och lime. Jag dubblade receptet pga spontant besök, men behöll samma mängd fisk då jag inte hade mer. Ska nog ta i mer curry nästa gång, annars mycket bra. Räckte precis till fyra hungriga vuxna, men så fungerar många "4 för 80.-" recept, två hungriga vuxna eller tre vanliga vuxna personer.

  • Ulrika

    Ska det verkligen vara så mycket som 30 g ingefära? Det låter väldigt mycket.