
Fisk i ugn med tomater
En god fiskrätt som du gör på några minuter och sedan sätter in i ugnen.
- (7)
- 600 g pangasiusfilé, hokifilé eller rödspätta
- 250 g cocktailtomater gärna på kvist
- 0.5 strimlad purjolök
- 0.5 tsk svartpeppar
- 0.5 citron, finrivet skal
- 2.5 dl matlagningsgrädde
- 1 tsk salt
Gör så här
- Vik fiskfiléerna dubbla och lägg i en ugnsform tillsammans med tomater och purjolök.
- Salta, peppra och riv över citronskal. Häll på grädden och ställ in i mitten av ugnen på 200° i 20 minuter.
- Servera med ris kokt enligt anvisningarna på paketet.
Tips

I stället för peppar och citronskal ta 2 tsk citronpeppar.
Liknande recept
Fisk i ugn med tomater
En god fiskrätt som du gör på några minuter och sedan sätter in i ugnen.
Gör så här
- Vik fiskfiléerna dubbla och lägg i en ugnsform tillsammans med tomater och purjolök.
- Salta, peppra och riv över citronskal. Häll på grädden och ställ in i mitten av ugnen på 200° i 20 minuter.
- Servera med ris kokt enligt anvisningarna på paketet.
Tips

I stället för peppar och citronskal ta 2 tsk citronpeppar.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2015-02-11
Ja inte blev min fisk klar på 20 min. Första och sista gången detta recept, men potatismoset blev toppen.
2014-12-14
Godare med pressad potatis.
2014-11-05
Pröva golfbollar istället för tomater, blir lite krispigare då!
2014-04-12
Tips för att den inte ska bli vattnig är att köra fiskbitarna för sig själva i ugnen en stund först och hälla bort vätskan innan man häller på allt annat ( spec. om fisken är fryst) för att få tjockare sås använde jag matlagningsgrädde och lade i några klickar räkost, tomaterna lade jag på sista minuten bara, annars blir de oxå vattniga. God rätt blev det med detta.
2014-02-13
Blandade upp grädden med några klickar kräftost, blev jättebra vardagsmiddag.
2014-01-28
Jag tyckte den var god, dock hade jag för mycket svartpeppar i, så var försiktig med kryddan.
2014-01-15
tyckte den vart lite "vattnig" och det behövdes mer kryddor.
2013-11-20
Eftersom jag inte hade purjo hemma tog jag bladspenat och en halv, fint skivad, rödlök i stället. Mycket enkelt och väldigt gott.
2013-10-25
Väldigt enkel, väldigt god!
2013-09-11
Underbart god, lagade den med rödspätta och serverade med potatis
2013-03-18
Kanongott och enkelt att laga!
2013-03-02
Kan inte vara enklare att få till en god middag.
2013-02-20
Lätt att tillaga gjorde den med hoki. Mycket god. Passar också bra nu när köttet är ett frågetacken.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Tara
2015-02-11
Ja inte blev min fisk klar på 20 min. Första och sista gången detta recept, men potatismoset blev toppen.
Tatiana
2014-12-14
Godare med pressad potatis.
Sture
2014-11-05
Pröva golfbollar istället för tomater, blir lite krispigare då!
Anna
2014-04-12
Tips för att den inte ska bli vattnig är att köra fiskbitarna för sig själva i ugnen en stund först och hälla bort vätskan innan man häller på allt annat ( spec. om fisken är fryst) för att få tjockare sås använde jag matlagningsgrädde och lade i några klickar räkost, tomaterna lade jag på sista minuten bara, annars blir de oxå vattniga. God rätt blev det med detta.
Jenny
2014-02-13
Blandade upp grädden med några klickar kräftost, blev jättebra vardagsmiddag.
Charlotte
2014-01-28
Jag tyckte den var god, dock hade jag för mycket svartpeppar i, så var försiktig med kryddan.
Annakarin Edin
2014-01-15
tyckte den vart lite "vattnig" och det behövdes mer kryddor.
Annette
2013-11-20
Eftersom jag inte hade purjo hemma tog jag bladspenat och en halv, fint skivad, rödlök i stället. Mycket enkelt och väldigt gott.
Anna
2013-10-25
Väldigt enkel, väldigt god!
Netten
2013-09-11
Underbart god, lagade den med rödspätta och serverade med potatis
Birgitta
2013-03-18
Kanongott och enkelt att laga!
Raija
2013-03-02
Kan inte vara enklare att få till en god middag.
Siri Börjestrand
2013-02-20
Lätt att tillaga gjorde den med hoki. Mycket god. Passar också bra nu när köttet är ett frågetacken.