Fisk i ugn med tomater

Betyg (1-5):
3.58 (31 betyg)

En god fiskrätt som du gör på några minuter och sedan sätter in i ugnen.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 600 g pangasiusfilé, hokifilé eller rödspätta
  • 250 g cocktailtomater gärna på kvist
  • 0.5 strimlad purjolök
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Vik fiskfiléerna dubbla och lägg i en ugnsform tillsammans med tomater och purjolök.
  2. Salta, peppra och riv över citronskal. Häll på grädden och ställ in i mitten av ugnen på 200° i 20 minuter.
  3. Servera med ris kokt enligt anvisningarna på paketet.

Tips

I stället för peppar och citronskal ta 2 tsk citronpeppar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tara

2015-02-11

Ja inte blev min fisk klar på 20 min. Första och sista gången detta recept, men potatismoset blev toppen.

Tatiana

2014-12-14

Godare med pressad potatis.

Sture

2014-11-05

Pröva golfbollar istället för tomater, blir lite krispigare då!

Anna

2014-04-12

Tips för att den inte ska bli vattnig är att köra fiskbitarna för sig själva i ugnen en stund först och hälla bort vätskan innan man häller på allt annat ( spec. om fisken är fryst) för att få tjockare sås använde jag matlagningsgrädde och lade i några klickar räkost, tomaterna lade jag på sista minuten bara, annars blir de oxå vattniga. God rätt blev det med detta.

Jenny

2014-02-13

Blandade upp grädden med några klickar kräftost, blev jättebra vardagsmiddag.

Charlotte

2014-01-28

Jag tyckte den var god, dock hade jag för mycket svartpeppar i, så var försiktig med kryddan.

Annakarin Edin

2014-01-15

tyckte den vart lite "vattnig" och det behövdes mer kryddor.

Annette

2013-11-20

Eftersom jag inte hade purjo hemma tog jag bladspenat och en halv, fint skivad, rödlök i stället. Mycket enkelt och väldigt gott.

Anna

2013-10-25

Väldigt enkel, väldigt god!

Netten

2013-09-11

Underbart god, lagade den med rödspätta och serverade med potatis

Birgitta

2013-03-18

Kanongott och enkelt att laga!

Raija

2013-03-02

Kan inte vara enklare att få till en god middag.

Siri Börjestrand

2013-02-20

Lätt att tillaga gjorde den med hoki. Mycket god. Passar också bra nu när köttet är ett frågetacken.

Liknande recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(21)

Laxsida med couscoussallad

(10)

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

(40)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Pulled lax med blomkålscouscous

(11)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 600 g pangasiusfilé, hokifilé eller rödspätta
  • 250 g cocktailtomater gärna på kvist
  • 0.5 strimlad purjolök
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk salt

Fisk i ugn med tomater

Betyg (1-5):
3.58 (31 betyg)

En god fiskrätt som du gör på några minuter och sedan sätter in i ugnen.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vik fiskfiléerna dubbla och lägg i en ugnsform tillsammans med tomater och purjolök.
  2. Salta, peppra och riv över citronskal. Häll på grädden och ställ in i mitten av ugnen på 200° i 20 minuter.
  3. Servera med ris kokt enligt anvisningarna på paketet.

Tips

I stället för peppar och citronskal ta 2 tsk citronpeppar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tara

2015-02-11

Ja inte blev min fisk klar på 20 min. Första och sista gången detta recept, men potatismoset blev toppen.

Tatiana

2014-12-14

Godare med pressad potatis.

Sture

2014-11-05

Pröva golfbollar istället för tomater, blir lite krispigare då!

Anna

2014-04-12

Tips för att den inte ska bli vattnig är att köra fiskbitarna för sig själva i ugnen en stund först och hälla bort vätskan innan man häller på allt annat ( spec. om fisken är fryst) för att få tjockare sås använde jag matlagningsgrädde och lade i några klickar räkost, tomaterna lade jag på sista minuten bara, annars blir de oxå vattniga. God rätt blev det med detta.

Jenny

2014-02-13

Blandade upp grädden med några klickar kräftost, blev jättebra vardagsmiddag.

Charlotte

2014-01-28

Jag tyckte den var god, dock hade jag för mycket svartpeppar i, så var försiktig med kryddan.

Annakarin Edin

2014-01-15

tyckte den vart lite "vattnig" och det behövdes mer kryddor.

Annette

2013-11-20

Eftersom jag inte hade purjo hemma tog jag bladspenat och en halv, fint skivad, rödlök i stället. Mycket enkelt och väldigt gott.

Anna

2013-10-25

Väldigt enkel, väldigt god!

Netten

2013-09-11

Underbart god, lagade den med rödspätta och serverade med potatis

Birgitta

2013-03-18

Kanongott och enkelt att laga!

Raija

2013-03-02

Kan inte vara enklare att få till en god middag.

Siri Börjestrand

2013-02-20

Lätt att tillaga gjorde den med hoki. Mycket god. Passar också bra nu när köttet är ett frågetacken.

Liknande recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(21)

Laxsida med couscoussallad

(10)

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

(40)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Pulled lax med blomkålscouscous

(11)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies