Finska pinnar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Klassiska spröda finska pinnar gjorda på mördeg. som toppas med pärlsocker.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175-200º
50 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl socker
  • 200 g smör
  • 5 bittermandlar eller 1 krm bittermandelarom
  • Pensling/Garnering
  • ägg, uppvispat eller äggvita
  • 0.5 dl mandel, hackad
  • 0.75 dl pärlsocker

Gör så här

  1. Gör degen, ev med riven bittermandel. Rulla den till fingertjocka längder. Lägg dem intill varandra. Pensla alla längderna på en gång med uppvispat ägg eller äggvita.
  2. Strö över hackad mandel och pärlsocker. Skär längderna i 4-5 cm långa bitar. Lägg kakorna på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 10 min

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Karlsbadersemlor

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Citronmarmelad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kalkon- och färskosttoast

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Tant Harriets pepparkakor

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Varm vit choklad

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(62)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl socker
  • 200 g smör
  • 5 bittermandlar eller 1 krm bittermandelarom
  • Pensling/Garnering
  • ägg, uppvispat eller äggvita
  • 0.5 dl mandel, hackad
  • 0.75 dl pärlsocker

Finska pinnar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Klassiska spröda finska pinnar gjorda på mördeg. som toppas med pärlsocker.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175-200º
50 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Gör degen, ev med riven bittermandel. Rulla den till fingertjocka längder. Lägg dem intill varandra. Pensla alla längderna på en gång med uppvispat ägg eller äggvita.
  2. Strö över hackad mandel och pärlsocker. Skär längderna i 4-5 cm långa bitar. Lägg kakorna på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 10 min

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Karlsbadersemlor

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Citronmarmelad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kalkon- och färskosttoast

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Tant Harriets pepparkakor

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Varm vit choklad

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(62)