Finska pinnar

Finska pinnar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Klassiska spröda finska pinnar gjorda på mördeg. som toppas med pärlsocker.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175-200º
50 st
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl socker
  • 200 g smör
  • 5 bittermandlar eller 1 krm bittermandelarom
  • Pensling/Garnering
  • ägg, uppvispat eller äggvita
  • 0.5 dl mandel, hackad
  • 0.75 dl pärlsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg mjölet och ev bittermandel i en skål eller i en hög på bakbordet. Gör en fördjupning och lägg i socker och smör, skuret i bitar. Arbeta ihop allt till en deg med händerna eller gaffel. Eller blanda i en matberedare. Om degen är kladdig, låt den vila övertäckt i kylskåp minst 30 min.
  3. Rulla den till fingertjocka längder. Lägg dem intill varandra. Pensla alla längderna på en gång med uppvispat ägg eller äggvita.
  4. Strö över hackad mandel och pärlsocker. Skär längderna i 4-5 cm långa bitar. Lägg kakorna på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 10 min

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-06-08

Hej Anita, tråkigt att höra. Vi har provbakat och kakorna blev bra. Men om degen känns lös när man blandat den kan man gärna låta den vila i kylen en stund, och därefter tillsätta ytterligare lite mjöl om det behövs. Lycka till!

Anita

2022-06-05

Degen blev för lös. Öka på mängden mjöl, kakorna flöt ut på plåten. Men goda.

Finska pinnar
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl socker
  • 200 g smör
  • 5 bittermandlar eller 1 krm bittermandelarom
  • Pensling/Garnering
  • ägg, uppvispat eller äggvita
  • 0.5 dl mandel, hackad
  • 0.75 dl pärlsocker

Finska pinnar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Klassiska spröda finska pinnar gjorda på mördeg. som toppas med pärlsocker.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175-200º
50 st

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg mjölet och ev bittermandel i en skål eller i en hög på bakbordet. Gör en fördjupning och lägg i socker och smör, skuret i bitar. Arbeta ihop allt till en deg med händerna eller gaffel. Eller blanda i en matberedare. Om degen är kladdig, låt den vila övertäckt i kylskåp minst 30 min.
  3. Rulla den till fingertjocka längder. Lägg dem intill varandra. Pensla alla längderna på en gång med uppvispat ägg eller äggvita.
  4. Strö över hackad mandel och pärlsocker. Skär längderna i 4-5 cm långa bitar. Lägg kakorna på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 10 min

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-06-08

Hej Anita, tråkigt att höra. Vi har provbakat och kakorna blev bra. Men om degen känns lös när man blandat den kan man gärna låta den vila i kylen en stund, och därefter tillsätta ytterligare lite mjöl om det behövs. Lycka till!

Anita

2022-06-05

Degen blev för lös. Öka på mängden mjöl, kakorna flöt ut på plåten. Men goda.