Filodegspizza med sötpotatis
  • Tid 35 min
  • Ugn 225º

Filodegspizza med sötpotatis

3.17 (12 betyg)

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 5 ark filodeg
  • 0.5 dl olivolja
  • 350 g sötpotatis
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 150 g hyvlad parmesan
  • 1 dl grovt hackad oregano
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg ut ett ark filodeg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla arket med olivolja. Lägg på ett ark till och pensla igen. Upprepa med resten av arken.

  2. 2

    Skala och dela sötpotatisen i 4 klyftor på längden. Skär klyftorna i tunna skivor, gärna i en matberedare.

  3. 3

    Fördela potatisen på filodegen och pressa över vitlöken. Salta, peppra och täck med parmesan och oregano. Droppa över lite mer olivolja och grädda mitt i ugnen 15-20 min.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Katarina

    Jättegod rätt! Jag lade till tunnskuvad rödlök och squash samt lite mer vitlök som jag också skivade tunnt. Serverade en god vitkålsallad till. Kan rekomenderas.