Filodegskorgar med wasabiräkor

Filodegskorgar med wasabiräkor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Räkröra med gurka och wasabi som fylls i hemgjorda filodegskorgar och toppas med rom. Lyxigt tilltugg som passar lika bra till sommarfesten som till nyår! Recept av Lena Söderström.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:175º
9 stycken
  • 5 färska filodegsark
  • 25 g smör
  • 8 tsk forellrom
  • nymalen svartpeppar
  • färska örter, till garnering
  • Fyllning
  • 200 g skalade räkor
  • 0.5 gurka
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk wasabipasta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Pensla filodegen med smält smör, ett ark i taget, och lägg ovanpå varandra. Klipp degen i nio rutor med en sax.
  2. Lägg rutorna i en muffinsplåt och grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Täck med folie om topparna får färg för snabbt. Låt kallna.
  3. Skala gurkan slarvigt. Tärna gurkan fint. Blanda räkor, gurka och olja. Blanda majonnäs med wasabi.
  4. Vid servering: Lägg en klick wasabimajonnäs i varje korg. Lägg i räksalladen och toppa med forellrom. Dra ett varv med pepparkvarnen och garnera med färska örter.

Tips

Bråttom? Lägg räkröran i köpta krustader i stället!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Filodegskorgar med wasabiräkor
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 5 färska filodegsark
  • 25 g smör
  • 8 tsk forellrom
  • nymalen svartpeppar
  • färska örter, till garnering
  • Fyllning
  • 200 g skalade räkor
  • 0.5 gurka
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk wasabipasta

Filodegskorgar med wasabiräkor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Räkröra med gurka och wasabi som fylls i hemgjorda filodegskorgar och toppas med rom. Lyxigt tilltugg som passar lika bra till sommarfesten som till nyår! Recept av Lena Söderström.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:175º
9 stycken

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Pensla filodegen med smält smör, ett ark i taget, och lägg ovanpå varandra. Klipp degen i nio rutor med en sax.
  2. Lägg rutorna i en muffinsplåt och grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Täck med folie om topparna får färg för snabbt. Låt kallna.
  3. Skala gurkan slarvigt. Tärna gurkan fint. Blanda räkor, gurka och olja. Blanda majonnäs med wasabi.
  4. Vid servering: Lägg en klick wasabimajonnäs i varje korg. Lägg i räksalladen och toppa med forellrom. Dra ett varv med pepparkvarnen och garnera med färska örter.

Tips

Bråttom? Lägg räkröran i köpta krustader i stället!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!