Filodegsknyten med västerbottensost
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Filodegsknyten med västerbottensost

0 (0 betyg)

Goda små degknyten fyllda med lax, spenat och västerbottenost.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 6
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 paket filodeg
  • 200 g riven västerbottensost
  • 200 g skivor varmrökt lax
  • 100 g spenat
  • 1 dl rostade pinjenötter
  • 2 ägg
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Bred ut filodegsbladen. Skär bladen i ca 15 cm breda remsor. Förvara remsorna under en fuktig handduk tills du skall använda dem, så torkar de inte ut.

  2. 2

    Lägg ca 1 msk västerbottensost, 1 skiva lax, några spenatblad och ca 1 tsk pinjenötter på varje remsa. Vik ihop till ett tätt knyte, antingen som trekanter, eller som rullar.

  3. 3

    Pensla knytena med ägg och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i ca 10 minuter, eller tills knytena fått fin färg och osten smält. Servera genast tillsammans med en sallad, eller som en del av en buffé.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar