
Filodegsknyten med Västerbottensost
Betyg (1-5):
Goda små degknyten fyllda med lax, spenat och Västerbottenost. Perfekt plockmat att duka fram på buffébordet.
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 paket filodeg
- 200 g riven Västerbottensost
- 200 g skivor varmrökt lax
- 100 g spenat
- 1 dl rostade pinjenötter
- 2 ägg
Gör så här
- Bred ut filodegsbladen. Skär bladen i ca 15 cm breda remsor. Förvara remsorna under en fuktig handduk tills du skall använda dem, så torkar de inte ut.
- Lägg ca 1 msk Västerbottensost, 1 skiva lax, några spenatblad och ca 1 tsk pinjenötter på varje remsa. Vik ihop till ett tätt knyte, antingen som trekanter, eller som rullar.
- Pensla knytena med ägg och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i ugnen i ca 10 minuter, eller tills knytena fått fin färg och osten smält.
- Servera genast tillsammans med en sallad, eller som en del av en buffé.
Filodegsknyten med Västerbottensost
Betyg (1-5):
Goda små degknyten fyllda med lax, spenat och Västerbottenost. Perfekt plockmat att duka fram på buffébordet.
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Bred ut filodegsbladen. Skär bladen i ca 15 cm breda remsor. Förvara remsorna under en fuktig handduk tills du skall använda dem, så torkar de inte ut.
- Lägg ca 1 msk Västerbottensost, 1 skiva lax, några spenatblad och ca 1 tsk pinjenötter på varje remsa. Vik ihop till ett tätt knyte, antingen som trekanter, eller som rullar.
- Pensla knytena med ägg och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i ugnen i ca 10 minuter, eller tills knytena fått fin färg och osten smält.
- Servera genast tillsammans med en sallad, eller som en del av en buffé.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-03-07
Enkelt och god förrätt, viktigt att använda västerbottenost, ger rätten karaktär
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Håkan
2020-03-07
Enkelt och god förrätt, viktigt att använda västerbottenost, ger rätten karaktär