Filmjölksbröd med tranbär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Smakrikt och saftigt filmjölksbröd med lingon eller torkade tranbär. Enkel att baka och så god att servera till maten.

Tillagningstid: 15 min + 1 tim i ugnen
Ugnstemperatur:175º
2 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl rågmjöl
  • 2 dl rågkross
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl torkade tranbär eller lingon
  • 1 msk bikarbonat
  • 2 tsk salt
  • 1 liter filmjölk
  • 2 dl mörk sirap

Gör så här

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör i filmjölk och sirap.
  2. Häll smeten i två brödformar klädda med bakplåtspapper.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen till en innertemperatur på 98°, ca 1 tim.

Tips

Blöt bakplåtspapperna i vatten och krama ur dem, så går de lättare att forma.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bruno

2021-05-19

Mycket gott och smakrikt matbröd.

Julija

2021-02-24

Gott och enkel att baka.

Liknande recept

Spara recept

Korianderdressing

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Sallad med rostade morötter och belugalinser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Majsbröd med bacon

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Baguette med yoghurt

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Morotsmuffins med glasyr och strössel

Betyg
Betyg
(98)
Spara recept

Tonfiskröra med kapris

Betyg
Betyg
(17)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl rågmjöl
  • 2 dl rågkross
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl torkade tranbär eller lingon
  • 1 msk bikarbonat
  • 2 tsk salt
  • 1 liter filmjölk
  • 2 dl mörk sirap

Filmjölksbröd med tranbär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Smakrikt och saftigt filmjölksbröd med lingon eller torkade tranbär. Enkel att baka och så god att servera till maten.

Tillagningstid: 15 min + 1 tim i ugnen
Ugnstemperatur:175º
2 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör i filmjölk och sirap.
  2. Häll smeten i två brödformar klädda med bakplåtspapper.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen till en innertemperatur på 98°, ca 1 tim.

Tips

Blöt bakplåtspapperna i vatten och krama ur dem, så går de lättare att forma.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bruno

2021-05-19

Mycket gott och smakrikt matbröd.

Julija

2021-02-24

Gott och enkel att baka.

Liknande recept

Spara recept

Korianderdressing

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Sallad med rostade morötter och belugalinser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Majsbröd med bacon

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Baguette med yoghurt

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Morotsmuffins med glasyr och strössel

Betyg
Betyg
(98)
Spara recept

Tonfiskröra med kapris

Betyg
Betyg
(17)