Fikongömma med äppelmousse och färskost

Fikongömma med äppelmousse och färskost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

En riktigt läcker fruktdessert som känns frisk och lättsam. Gott till kaffet!

Tillagningstid: 10 timmar
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 stora äpplen, skalade, urkärnade
  • 2 dl portvin, eller mörk sherry
  • 0.5 dl torkade fikon, blötlagda i 8 timmar
  • 0.5 dl katrinplommon, blötlagda i 8 timmar
  • 4 msk finhackade macadamianötter, eller cashewnötter
  • 2 dl färskost, t ex kesella
  • 1 msk honung
  • 4 msk riven mörk choklad
  • 2 krm kanel

Gör så här

  1. Dela äpplena på mitten. Baka dem i ugnen, cirka 45 minuter. Koka under tiden portvin eller sherry till sirapskonsistens på medelstark värme. Mixa med fikon, katrinplommon och salt till en puré. Häll upp purén i fyra glas och ställ i kylskåp.
  2. Låt äpplena svalna något. Kör dem i en mixer på högsta hastighet i 2 minuter. Pressa purén genom en sil för slätare konsistens. Vänd ner nötterna i purén och häll den i glasen. Ställ tillbaka i kylen i 30 minuter.
  3. Rör ihop kesellan med honungen. Toppa glasen med kesellan och ställ tillbaka i kylskåpet. Hit kan du förbereda dagen innan. Ta ut glasen 30 minuter innan servering. Garnera med choklad och kanel. Önskar du en sötare dessert tillsätt 1 tesked vaniljsocker i äppelpurén.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Äppelsoppa med kanel

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Kanderade äpplen

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(52)
Fikongömma med äppelmousse och färskost
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 4 stora äpplen, skalade, urkärnade
  • 2 dl portvin, eller mörk sherry
  • 0.5 dl torkade fikon, blötlagda i 8 timmar
  • 0.5 dl katrinplommon, blötlagda i 8 timmar
  • 4 msk finhackade macadamianötter, eller cashewnötter
  • 2 dl färskost, t ex kesella
  • 1 msk honung
  • 4 msk riven mörk choklad
  • 2 krm kanel

Fikongömma med äppelmousse och färskost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

En riktigt läcker fruktdessert som känns frisk och lättsam. Gott till kaffet!

Tillagningstid: 10 timmar
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela äpplena på mitten. Baka dem i ugnen, cirka 45 minuter. Koka under tiden portvin eller sherry till sirapskonsistens på medelstark värme. Mixa med fikon, katrinplommon och salt till en puré. Häll upp purén i fyra glas och ställ i kylskåp.
  2. Låt äpplena svalna något. Kör dem i en mixer på högsta hastighet i 2 minuter. Pressa purén genom en sil för slätare konsistens. Vänd ner nötterna i purén och häll den i glasen. Ställ tillbaka i kylen i 30 minuter.
  3. Rör ihop kesellan med honungen. Toppa glasen med kesellan och ställ tillbaka i kylskåpet. Hit kan du förbereda dagen innan. Ta ut glasen 30 minuter innan servering. Garnera med choklad och kanel. Önskar du en sötare dessert tillsätt 1 tesked vaniljsocker i äppelpurén.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Äppelsoppa med kanel

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Kanderade äpplen

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(52)