Fetaostsallad med rostad paprika

Betyg (1-5):
3.5 (12 betyg)

Extra mumsig sallad då ugnsgrillat lyfter smakerna.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 6 paprikor
  • 150 g fetaost
  • 1 rödlök
  • 150 g kalamataoliver
  • Vinägrett:
  • 1.5 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 0.5 tsk socker
  • 2 msk plockad färsk basilika
  • 1 krm nymalen peppar

Gör så här

  1. Rostad paprika: Skölj och dela paprikorna i två halvor på längden, ta bort kärnhusen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper med skalet uppåt. Låt stå i ugnen tills skalet blivit mörkt, 20-25 min. Ta ut plåten och täck över paprikorna med något tätslutande. Låt stå så ca 10 min, detta för att paprikaskalet ska lossna lättare. Ta försiktigt bort det rostade skalet och skär paprikan i breda bitar på längden.
  2. Blanda vinägretten. Lägg paprikan i en skål eller på fyra små tallrikar, bryt fetaosten i små bitar och lägg på paprikan. Skala och skiva löken fint. Lägg på lök, oliver och häll över vinegrätten.
  3. Garnera gärna med några kvistar färsk basilika.

Servering

Servera som förätt, som alternativ till blandad sallad eller tillsammans med matvete, dinkel, bulgur eller ugnsrostade rotfrukter.

Tips

Om du har brått kan du rosta paprikorna i förväg eller använda de som finns på burk. <p> Den här rätten fungerar bra som bufférätt. Räkna då med att den räcker till lite fler personer.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(90)

Rödbetskorgar med ostkräm

(2)

Krämig wasabisill

(6)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Vegopiroger

(8)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 6 paprikor
  • 150 g fetaost
  • 1 rödlök
  • 150 g kalamataoliver
  • Vinägrett:
  • 1.5 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 0.5 tsk socker
  • 2 msk plockad färsk basilika
  • 1 krm nymalen peppar

Fetaostsallad med rostad paprika

Betyg (1-5):
3.5 (12 betyg)

Extra mumsig sallad då ugnsgrillat lyfter smakerna.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rostad paprika: Skölj och dela paprikorna i två halvor på längden, ta bort kärnhusen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper med skalet uppåt. Låt stå i ugnen tills skalet blivit mörkt, 20-25 min. Ta ut plåten och täck över paprikorna med något tätslutande. Låt stå så ca 10 min, detta för att paprikaskalet ska lossna lättare. Ta försiktigt bort det rostade skalet och skär paprikan i breda bitar på längden.
  2. Blanda vinägretten. Lägg paprikan i en skål eller på fyra små tallrikar, bryt fetaosten i små bitar och lägg på paprikan. Skala och skiva löken fint. Lägg på lök, oliver och häll över vinegrätten.
  3. Garnera gärna med några kvistar färsk basilika.

Servering

Servera som förätt, som alternativ till blandad sallad eller tillsammans med matvete, dinkel, bulgur eller ugnsrostade rotfrukter.

Tips

Om du har brått kan du rosta paprikorna i förväg eller använda de som finns på burk. <p> Den här rätten fungerar bra som bufférätt. Räkna då med att den räcker till lite fler personer.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(90)

Rödbetskorgar med ostkräm

(2)

Krämig wasabisill

(6)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Vegopiroger

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies