Fetaostsallad med rostad paprika

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.54 (13 betyg)

Extra mumsig sallad då ugnsgrillat lyfter smakerna.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 paprikor
  • 150 g fetaost
  • 1 rödlök
  • 150 g kalamataoliver
  • Vinägrett:
  • 1.5 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 0.5 tsk socker
  • 2 msk plockad färsk basilika
  • 1 krm nymalen peppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Rostad paprika: Skölj och dela paprikorna i två halvor på längden, ta bort kärnhusen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper med skalet uppåt. Låt stå i ugnen tills skalet blivit mörkt, 20-25 min. Ta ut plåten och täck över paprikorna med något tätslutande. Låt stå så ca 10 min, detta för att paprikaskalet ska lossna lättare. Ta försiktigt bort det rostade skalet och skär paprikan i breda bitar på längden.
  2. Blanda vinägretten. Lägg paprikan i en skål eller på fyra små tallrikar, bryt fetaosten i små bitar och lägg på paprikan. Skala och skiva löken fint. Lägg på lök, oliver och häll över vinegrätten.
  3. Garnera gärna med några kvistar färsk basilika.

Servering

Servera som förätt, som alternativ till blandad sallad eller tillsammans med matvete, dinkel, bulgur eller ugnsrostade rotfrukter.

Tips

Om du har brått kan du rosta paprikorna i förväg eller använda de som finns på burk. <p> Den här rätten fungerar bra som bufférätt. Räkna då med att den räcker till lite fler personer.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ljummen primörsallad med brynt smör och Västerbottensost

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Italiensk guacamole

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Pimiento de padrón

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(15)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 6 paprikor
  • 150 g fetaost
  • 1 rödlök
  • 150 g kalamataoliver
  • Vinägrett:
  • 1.5 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 0.5 tsk socker
  • 2 msk plockad färsk basilika
  • 1 krm nymalen peppar
  • 1 tsk salt

Fetaostsallad med rostad paprika

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.54 (13 betyg)

Extra mumsig sallad då ugnsgrillat lyfter smakerna.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rostad paprika: Skölj och dela paprikorna i två halvor på längden, ta bort kärnhusen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper med skalet uppåt. Låt stå i ugnen tills skalet blivit mörkt, 20-25 min. Ta ut plåten och täck över paprikorna med något tätslutande. Låt stå så ca 10 min, detta för att paprikaskalet ska lossna lättare. Ta försiktigt bort det rostade skalet och skär paprikan i breda bitar på längden.
  2. Blanda vinägretten. Lägg paprikan i en skål eller på fyra små tallrikar, bryt fetaosten i små bitar och lägg på paprikan. Skala och skiva löken fint. Lägg på lök, oliver och häll över vinegrätten.
  3. Garnera gärna med några kvistar färsk basilika.

Servering

Servera som förätt, som alternativ till blandad sallad eller tillsammans med matvete, dinkel, bulgur eller ugnsrostade rotfrukter.

Tips

Om du har brått kan du rosta paprikorna i förväg eller använda de som finns på burk. <p> Den här rätten fungerar bra som bufférätt. Räkna då med att den räcker till lite fler personer.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ljummen primörsallad med brynt smör och Västerbottensost

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Italiensk guacamole

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Pimiento de padrón

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(15)