Festlig glasskula med pepparkaka och lingon
  • Tid 5 min + tid att frysa

Festlig glasskula med pepparkaka och lingon

5 (1 betyg)

  • Tillagningstid 5 min + tid att frysa
  • Ingredienser 3

Ingredienser

4 portioner
  • 0.5 liter vaniljglass
  • 1 dl rårörda lingon
  • 100 g pepparkakor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tina glassen något så den går att forma. Lägg en rejäl skopa glass i handen. Tryck ett hål i mitten. Lägg dit en sked sylt och slut igen hålet.

  2. 2

    Forma till en boll och rulla i finkrossade pepparkakssmulor. Lägg glassbollen i en bullform och lägg in i frysen minst 1 timme. Gör en boll i taget på samma sätt med resten av glassen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Det går att forma till den och ev rulla i mer kaksmulor efter tiden i frysen om bollen tappat formen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar