Färskpotatissallad med rädisor och spenat

Betyg (1-5):
3.59 (34 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 1.5 kg färsk potatis
  • Dressing:
  • 3 äggulor
  • 3 msk söt stark senap
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %) (12 %)
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 3 dl rapsolja
  • Till servering:
  • 2 knippen skivade rädisa
  • 70 g färsk spenat
  • 2 dl hackad färsk gräslök

Gör så här

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen svalna. Skär eventuellt potatisen i bitar.

Dressing

  1. Vispa äggulor, senap, ättiksprit, salt och peppar. Tillsätt oljan under ständig vispning, först droppvis sedan i en fin stråle tills blandningen tjocknat.
  2. Blanda försiktigt runt potatisen i dressingen och vänd ner alla grönsaker precis innan servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pernilla

2015-05-28

Helt klart den godaste potatissalladen!!! Har fått mycket beröm för denna :)

AnnKi Örnberg

2013-03-10

Något av det godaste jag ätit i potatissalladsväg! Jag bjöd på den flera gånger förra sommaren och det var alltid med stor förtjusning mina matgäster mumsade i sig salladen, tillsammans med en mör helstekt fläskytterfile´.

Birgitta Moe

2012-07-19

Otroligt god potatissallad, samt väldigt lätt att göra.

Liknande recept

Crostini med mozzarella och grillad paprika

(0)

Het grön Lassi

(0)

Grillad bruschetta med aubergine

(0)

Aubergine med saffransyoghurt

(0)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

Ljummen svart bönsallad

(4)

Räkceviche - Virgin Mary Style

(5)

Bruschetta med kyckling

(8)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1.5 kg färsk potatis
  • Dressing:
  • 3 äggulor
  • 3 msk söt stark senap
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %) (12 %)
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 3 dl rapsolja
  • Till servering:
  • 2 knippen skivade rädisa
  • 70 g färsk spenat
  • 2 dl hackad färsk gräslök

Färskpotatissallad med rädisor och spenat

Betyg (1-5):
3.59 (34 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen svalna. Skär eventuellt potatisen i bitar.

Dressing

  1. Vispa äggulor, senap, ättiksprit, salt och peppar. Tillsätt oljan under ständig vispning, först droppvis sedan i en fin stråle tills blandningen tjocknat.
  2. Blanda försiktigt runt potatisen i dressingen och vänd ner alla grönsaker precis innan servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pernilla

2015-05-28

Helt klart den godaste potatissalladen!!! Har fått mycket beröm för denna :)

AnnKi Örnberg

2013-03-10

Något av det godaste jag ätit i potatissalladsväg! Jag bjöd på den flera gånger förra sommaren och det var alltid med stor förtjusning mina matgäster mumsade i sig salladen, tillsammans med en mör helstekt fläskytterfile´.

Birgitta Moe

2012-07-19

Otroligt god potatissallad, samt väldigt lätt att göra.

Liknande recept

Crostini med mozzarella och grillad paprika

(0)

Het grön Lassi

(0)

Grillad bruschetta med aubergine

(0)

Aubergine med saffransyoghurt

(0)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

Ljummen svart bönsallad

(4)

Räkceviche - Virgin Mary Style

(5)

Bruschetta med kyckling

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies