Färsbiffar med chèvre och rostade morötter

Betyg (1-5):
4.3 (23 betyg)

Saftiga köttfärsbiffar med bönor och chèvre som toppas med ett vitlökssmör. Går perfekt att lägga på grillen.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 380 g svarta bönor, avsköljda (på burk)
  • 300 g nötfärs
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 ägg
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 60 g chèvre
  • 1 kg morötter
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt
  • 1 msk olivolja, till stekning
  • Vitlökssmör
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 2 tsk honung

Gör så här

  1. Mosa bönorna med gaffel eller händerna. Blanda med färs, lök, ägg, timjan, salt och cayennepeppar. Forma till små biffar och stick i en bit chèvre.
  2. Tvätta och dela morötterna på längden. Vänd runt i olja och fördela på en ugnsplåt, salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Mosa smöret med en gaffel och rör ihop med vitlök och honung. Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsbiffarna tills de är genomstekta och har fin färg. Servera biffarna och morötterna med vitlökssmöret.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Niclas

2019-02-17

Kanongott! Funkade bra utan sås eftersom smöret var tillräckligt. Ska testa med mer chevre nästa gång.

Micho

2019-01-29

Väldigt gott, och bra recept. Jag var rädd att färsen skulle bli för lite kryddad men det blev perfekt. Att endast äta med morötter gjorde att jag saknade potatis och skysås, så man kan minska morötterna till 0,25 kg och servera det som tillbehör bara. Skulle nog ta 1,5-2 klyftor vitlök i smöret.

Sara

2019-01-27

Supergott , alla i familjen gillar det har blivit en återkommande favorit hos oss.

björn

2018-09-11

Försöker köpa, men får bara "varan finns inte att köpa/kunde inte lägga till recept" Men ingen info om vad som inte gick att köpa..

Elin

2018-05-18

Denna har vi gjort flera gånger och tröttnar aldrig! Rosta vitlöksklyftan några min tillsammans med morötterna så får vitlökssmöret en djupare smak

Liknande recept

Rostade rotfrukter med spenathummus och fetaost

(14)

Tofu Tikka

(60)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(56)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost

(47)

Minestronesoppa med linser

(52)

Lingonmarinerad fläskkarré

(23)

Couscouspanna med fisk

(36)

Crêpes med rödbetor och chèvre

(29)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 380 g svarta bönor, avsköljda (på burk)
  • 300 g nötfärs
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 ägg
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 60 g chèvre
  • 1 kg morötter
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt
  • 1 msk olivolja, till stekning
  • Vitlökssmör
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 2 tsk honung

Färsbiffar med chèvre och rostade morötter

Betyg (1-5):
4.3 (23 betyg)

Saftiga köttfärsbiffar med bönor och chèvre som toppas med ett vitlökssmör. Går perfekt att lägga på grillen.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mosa bönorna med gaffel eller händerna. Blanda med färs, lök, ägg, timjan, salt och cayennepeppar. Forma till små biffar och stick i en bit chèvre.
  2. Tvätta och dela morötterna på längden. Vänd runt i olja och fördela på en ugnsplåt, salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Mosa smöret med en gaffel och rör ihop med vitlök och honung. Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsbiffarna tills de är genomstekta och har fin färg. Servera biffarna och morötterna med vitlökssmöret.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Niclas

2019-02-17

Kanongott! Funkade bra utan sås eftersom smöret var tillräckligt. Ska testa med mer chevre nästa gång.

Micho

2019-01-29

Väldigt gott, och bra recept. Jag var rädd att färsen skulle bli för lite kryddad men det blev perfekt. Att endast äta med morötter gjorde att jag saknade potatis och skysås, så man kan minska morötterna till 0,25 kg och servera det som tillbehör bara. Skulle nog ta 1,5-2 klyftor vitlök i smöret.

Sara

2019-01-27

Supergott , alla i familjen gillar det har blivit en återkommande favorit hos oss.

björn

2018-09-11

Försöker köpa, men får bara "varan finns inte att köpa/kunde inte lägga till recept" Men ingen info om vad som inte gick att köpa..

Elin

2018-05-18

Denna har vi gjort flera gånger och tröttnar aldrig! Rosta vitlöksklyftan några min tillsammans med morötterna så får vitlökssmöret en djupare smak

Liknande recept

Rostade rotfrukter med spenathummus och fetaost

(14)

Tofu Tikka

(60)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(56)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost

(47)

Minestronesoppa med linser

(52)

Lingonmarinerad fläskkarré

(23)

Couscouspanna med fisk

(36)

Crêpes med rödbetor och chèvre

(29)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies