Fänkålsbröd med senapskräm
  • Tid 1 tim + 3 timmar jästid
  • Ugn 200º

Fänkålsbröd med senapskräm

4.5 (2 betyg)

Ett lite annorlunda bröd med smak av både färsk fänkål och fänkålsfrön.

  • Tillagningstid 1 tim + 3 timmar jästid
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

1 stycken
  • 25 g jäst
  • 1.5 tsk salt
  • 2 tsk mortlade fänkålsfrön
  • 5 dl ljummet vatten 37º
  • 0.5 dl olivolja eller kallpressad rapsolja
  • 1 liter dinkelsikt eller vetemjöl
  • 1 tunt skivad fänkål
  • 1 tsk senapsfrön
  • 1 tsk flingsalt
Senapskräm:
  • 200 g naturell färskost
  • 3 msk söt senap
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rör ut jästen med salt, fänkålsfrön, vatten och hälften av oljan i en bunke.

  2. 2

    Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en kladdig deg. Platta ut degen i en ugnssäker form (ca 25 x 35 cm) med bakplåtspapper. Strö över fänkål och senapsfrön.

  3. 3

    Låt jäsa minst 3 tim under bakduk. Ringla över resten av oljan och flingsalt och grädda brödet mitt i ugnen ca 45 min. Låt svalna på galler utan bakduk.

Senapskräm

  1. 1

    Blanda färskost och senap och servera till.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar