Fänkålsbröd med senapskräm

Fänkålsbröd med senapskräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Ett lite annorlunda bröd med smak av både färsk fänkål och fänkålsfrön.

Tillagningstid: 1 timme + 3 timmar jästid
Ugnstemperatur:200º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 2 tsk mortlade fänkålsfrön
  • 5 dl ljummet vatten 37º
  • 0.5 dl olivolja eller kallpressad rapsolja
  • 1 liter dinkelsikt eller vetemjöl
  • 1 tunt skivad fänkål
  • 1 tsk senapsfrön
  • 1 tsk flingsalt
  • 1.5 tsk salt
  • Senapskräm:
  • 200 g naturell färskost
  • 3 msk söt senap

Gör så här

  1. Rör ut jästen med salt, fänkålsfrön, vatten och hälften av oljan i en bunke.
  2. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en kladdig deg. Platta ut degen i en ugnssäker form (ca 25 x 35 cm) med bakplåtspapper. Strö över fänkål och senapsfrön.
  3. Låt jäsa minst 3 tim under bakduk. Ringla över resten av oljan och flingsalt och grädda brödet mitt i ugnen ca 45 min. Låt svalna på galler utan bakduk.

Senapskräm

  1. Blanda färskost och senap och servera till.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Dadlar med manchego och basilika

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Melonsallad med halloumi

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Rostad majssallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Smördegssnittar med fetaostkräm och morot

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Grillad halloumi med vitlök, rosmarin och citron

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Oreganomarinerad fetaost

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Örtgazpacho med citronfärskost

Betyg
Betyg
(26)
Fänkålsbröd med senapskräm
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 25 g jäst
  • 2 tsk mortlade fänkålsfrön
  • 5 dl ljummet vatten 37º
  • 0.5 dl olivolja eller kallpressad rapsolja
  • 1 liter dinkelsikt eller vetemjöl
  • 1 tunt skivad fänkål
  • 1 tsk senapsfrön
  • 1 tsk flingsalt
  • 1.5 tsk salt
  • Senapskräm:
  • 200 g naturell färskost
  • 3 msk söt senap

Fänkålsbröd med senapskräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Ett lite annorlunda bröd med smak av både färsk fänkål och fänkålsfrön.

Tillagningstid: 1 timme + 3 timmar jästid
Ugnstemperatur:200º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut jästen med salt, fänkålsfrön, vatten och hälften av oljan i en bunke.
  2. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en kladdig deg. Platta ut degen i en ugnssäker form (ca 25 x 35 cm) med bakplåtspapper. Strö över fänkål och senapsfrön.
  3. Låt jäsa minst 3 tim under bakduk. Ringla över resten av oljan och flingsalt och grädda brödet mitt i ugnen ca 45 min. Låt svalna på galler utan bakduk.

Senapskräm

  1. Blanda färskost och senap och servera till.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Dadlar med manchego och basilika

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Melonsallad med halloumi

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Rostad majssallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Smördegssnittar med fetaostkräm och morot

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Grillad halloumi med vitlök, rosmarin och citron

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Oreganomarinerad fetaost

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Örtgazpacho med citronfärskost

Betyg
Betyg
(26)