

Falafelwrap
Hemmagjord falafel när de blir som bäst! Servera i bröd tillsammans med sallad, yoghurtsås och koriander. Recept av Lotta Lundgren
- 2 dl kikärter torra
- 1 liten gul lök, grovhackad
- 3 vitlöksklyftor, finrivna
- 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
- 1 ägg
- 1.5 msk mald spiskummin
- 1 msk mald koriander
- 4 msk vetemjöl
- 1 tsk majsstärkelse
- 1 tsk bakpulver
- 0.5 dl sesamfrön, till panering
- neutral olja, till fritering
- 2 tsk salt
- Till servering
- 8 tortillabröd
- 1 röd lök, hackad
- 0.5 isbergssallad, strimlad
- 2 stora tomater, finhackade
- 2 dl yoghurt 10%
- 1 kruka färsk koriander
Gör så här
- Lägg kikärterna i en bunke med 1 liter kallt vatten och låt stå i rumstemperatur minst 8 tim. Skölj av dem ordentligt i rinnande vatten. Mixa blötlagda kikärter, lök, vitlök, citronskal, ägg och torra kryddor till en slät smet.
- Rör ner mjöl, majsstärkelse, bakpulver och salt. Forma smeten till bollar och rulla dem i sesamfrön.
- Hetta upp olja (ca 3 cm upp på kanten) i en liten tjockbottnad kastrull med höga kanter. Stick ner skaftet på en träslev i oljan, när det bildas små bubblor runt slevskaftet är oljan lagom varm.
- Fritera några bollar i taget tills de har fin färg, ca 3 min. Låt rinna av på hushållspapper. Värm tortillabröden i torr stekpanna och fyll dem med sallad, tomat, lök, falafel, yoghurt och koriander.
Falafelwrap
Hemmagjord falafel när de blir som bäst! Servera i bröd tillsammans med sallad, yoghurtsås och koriander. Recept av Lotta Lundgren
Gör så här
- Lägg kikärterna i en bunke med 1 liter kallt vatten och låt stå i rumstemperatur minst 8 tim. Skölj av dem ordentligt i rinnande vatten. Mixa blötlagda kikärter, lök, vitlök, citronskal, ägg och torra kryddor till en slät smet.
- Rör ner mjöl, majsstärkelse, bakpulver och salt. Forma smeten till bollar och rulla dem i sesamfrön.
- Hetta upp olja (ca 3 cm upp på kanten) i en liten tjockbottnad kastrull med höga kanter. Stick ner skaftet på en träslev i oljan, när det bildas små bubblor runt slevskaftet är oljan lagom varm.
- Fritera några bollar i taget tills de har fin färg, ca 3 min. Låt rinna av på hushållspapper. Värm tortillabröden i torr stekpanna och fyll dem med sallad, tomat, lök, falafel, yoghurt och koriander.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2018-06-01
mina favoriter!
2018-05-14
MUMS!
2018-03-27
Till Annica: Nej, det behöver man inte göra. Lycka till!
2018-03-20
Behöver man koka de kikärtor som man blötlagt innan man mixar dem så som det står angivet på paketet?
2018-03-20
Till Martin: Receptet är provlagat på torra kikärter. Färdigkokta kikärter kräver mer av mjöl och potatismjöl.
2018-03-17
Med 1pkt Zeta färdiga kikärtor (bör motsvara samma mängd) så verkar det gå åt minst dubbla satsen med mjöl/maizena/bakpulver för att smeten ska bli rullbar. Varför ?
2018-03-02
Supergoda! Barnen älskade dem! :)
2018-02-21
Till Erica: Lottas blus är från butiken Mango. Hoppas du får fatt på den!
2018-02-20
Till Anette Sylvia: Falafeln behöver lagas på torra kikärtor då bollarna dessvärre inte kommer hålla ihop om man lagar receptet på kikärtor i tetrapack.
2018-02-15
Om man använder kikärtor i tetrapack måste man lägga dom i blöt i 8 timmar ändå?
2018-02-13
Uteslut ägg och använd en god extra Virgin olivolja tex Änglamarks ekologiska 😉
2018-02-12
Hej Coop! Vart är Lottas fina blus ifrån i detta klipp?
2018-02-12
Det är inte ägg i falafel!
2018-02-12
Ägg i falafel? Skumt och onödigt.
2018-02-10
Väldigt gott recept på falaffel! De blev fluffiga inuti och krispiga utanpå - god smak.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Madelene
2018-06-01
mina favoriter!
Maria
2018-05-14
MUMS!
2018-03-27
Till Annica: Nej, det behöver man inte göra. Lycka till!
Annica
2018-03-20
Behöver man koka de kikärtor som man blötlagt innan man mixar dem så som det står angivet på paketet?
2018-03-20
Till Martin: Receptet är provlagat på torra kikärter. Färdigkokta kikärter kräver mer av mjöl och potatismjöl.
Martin
2018-03-17
Med 1pkt Zeta färdiga kikärtor (bör motsvara samma mängd) så verkar det gå åt minst dubbla satsen med mjöl/maizena/bakpulver för att smeten ska bli rullbar. Varför ?
Maria
2018-03-02
Supergoda! Barnen älskade dem! :)
2018-02-21
Till Erica: Lottas blus är från butiken Mango. Hoppas du får fatt på den!
2018-02-20
Till Anette Sylvia: Falafeln behöver lagas på torra kikärtor då bollarna dessvärre inte kommer hålla ihop om man lagar receptet på kikärtor i tetrapack.
Anette Sylvia
2018-02-15
Om man använder kikärtor i tetrapack måste man lägga dom i blöt i 8 timmar ändå?
Madelene
2018-02-13
Uteslut ägg och använd en god extra Virgin olivolja tex Änglamarks ekologiska 😉
Erica
2018-02-12
Hej Coop! Vart är Lottas fina blus ifrån i detta klipp?
Maria
2018-02-12
Det är inte ägg i falafel!
Hanna
2018-02-12
Ägg i falafel? Skumt och onödigt.
Lenita
2018-02-10
Väldigt gott recept på falaffel! De blev fluffiga inuti och krispiga utanpå - god smak.