Enkel rödvinssås

Enkel rödvinssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Passar till bäst till stekt nötkött men även till stekt kyckling.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 msk smör
  • 50 g schalottenlök i bitar
  • 100 g rotselleri i bitar
  • 2 dl rödvin
  • 3 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0.5 msk råsocker
  • 0.5 msk majsena
  • 1 msk vatten
  • 25 g smör
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Hetta upp smöret och fräs lök och selleri några minuter. Tillsätt vin, vatten, fond, vinäger och socker. Koka tills hälften av vätskan återstår, cirka 20 minuter.
  2. Sila och häll tillbaka vätskan i kastrullen. Koka upp och red med majsena blandat med vatten. Låt koka några minuter.
  3. Tillsätt smöret, smaka av med peppar och eventuellt salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Quinoa- och sötpotatisburgare med pepparrotsgräddfil

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Yoghurtmarinerad lammrostbiff på spett

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Bön- och jordärtskockssoppa med solrosskott och -frön

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Grekisk burgare med ugnsbakad feta och tsatziki

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Pasta med svampsås

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(57)
Enkel rödvinssås
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 msk smör
  • 50 g schalottenlök i bitar
  • 100 g rotselleri i bitar
  • 2 dl rödvin
  • 3 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0.5 msk råsocker
  • 0.5 msk majsena
  • 1 msk vatten
  • 25 g smör
  • svartpeppar

Enkel rödvinssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Passar till bäst till stekt nötkött men även till stekt kyckling.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp smöret och fräs lök och selleri några minuter. Tillsätt vin, vatten, fond, vinäger och socker. Koka tills hälften av vätskan återstår, cirka 20 minuter.
  2. Sila och häll tillbaka vätskan i kastrullen. Koka upp och red med majsena blandat med vatten. Låt koka några minuter.
  3. Tillsätt smöret, smaka av med peppar och eventuellt salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Quinoa- och sötpotatisburgare med pepparrotsgräddfil

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Yoghurtmarinerad lammrostbiff på spett

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Bön- och jordärtskockssoppa med solrosskott och -frön

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Grekisk burgare med ugnsbakad feta och tsatziki

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Pasta med svampsås

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(57)