För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Dubbelmarinerad kyckling med couscoussallad

Betyg (1-5):
4.28 (18 betyg)

Kycklingspett som är marinerade i citron, vitlök, honung och rosmarin och serveras med en somrig couscoussallad med spetskål och morötter som toppas med fetaost.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg kycklinginnerfilé, el likn
  • 1 dl olivolja
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 msk flytande honung
  • 2 rosmarinkvistar, repade
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk flingsalt
  • Dressing
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 rosmarinkvist, repad
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk flingsalt
  • Couscoussallad
  • 4 dl couscous
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 50 g smör
  • 300 g spetskål
  • 300 g späda morötter
  • 0.75 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 3 vitlöksklyftor, skalade
  • 1 citron, delad
  • 125 g rädisa
  • 2 knipplökar
  • 150 g sockerärter
  • 150 g fetaost (smaksak)

Gör så här

  1. Trä kycklingbitarna på spett. Blanda olja, vitlök, citronsaft, honung och rosmarin till en marinad. Lägg spetten i en passande form och vänd runt med marinaden så den kommer åt alla ytor. Låt stå i kylen minst 8 timmar.
  2. Blanda lök, olja, citronsaft, honung, rosmarin, salt och peppar till en dressing som ska hällas på kycklingen vid servering. Sätt ugnen på 250° grilleffekt och fördela spetten på en plåt. Salta, peppra och rosta högre upp i ugnen tills de är genomstekta, 8–10 min.
  3. Lägg spetten på ett serveringsfat och häll över dressingen. Spetten kan serveras direkt men blir bara godare om de får stå och dra in dressingen lite.

Couscoussallad

  1. Sätt ugnen på 200°. Tillaga couscous med en buljongtärning i vattnet enligt anvisning på förpackningen. Rör ner smöret när couscousen är klar. Skär kålen i bitar, och morötterna i stavar om de är grova och fördela på en plåt. Ringla över olja och krydda med salt, timjan och cayennepeppar. Lägg dit krossade vitlöksklyftor och citronen. Rosta mitt i ugnen ca 15 min. Häll couscousen på plåten och vänd runt med grönsakerna. Smaka av med saften från citronen.
  2. Skiva rädisorna och löken tunt (även den gröna delen). Strimla sockerärterna. Vänd ihop couscousen med alla grönsaker, smulad fetaost och smaka av med salt. Garnera gärna med morotsblasten eller färska örter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Veronica

2020-08-20

Ingredienserna till själva marinaden (nr 1) saknas. Enligt Mer Smak nr 5 skall det vara 1 dl olivolja, 3 finhackade vitlöksklyftor, pressad saft från 1 citron, 1 msk flytande honung, 2 repade rosmarinkvistar, 1 tsk nymalen svartpeppar, 1 tsk flingsalt.

Maria

2020-08-02

Hmmm... bara jag som undrar över receptet på marinaden med vitlök som är första-marinaden? Saknas det inte oljemängden i dressingen med? Jag frilansade igår men hade gärna tagit ett recept då jag ofta köper färdig marinad ;) Sen byter jag ut couscousen mot potatis, då jag inte är ett fan av couscous... Så hoppas mina gäster gillar maten ikväll :)

Nina

2020-06-10

Mycket gott! Trots många moment är denna rätten värd mödan

Maria

2020-06-08

Fantastiskt gott

Anna

2020-05-31

Väldigt gott! Skulle dock behövts någon typ av yoghurtsås typ raita eller tzatziki till.

Sandra

2020-05-28

Otroligt gott!

Mia

2020-05-25

Så himla gott

Liknande recept

Grillad kyckling sweet and sour med kinakål

(2)

Hälsotallrik med indisk kyckling

(3)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(8)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(24)

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

(12)

Stekt ankbröst med pumpapuré och björnbärssås

(4)

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

(5)

Kyckling med sirapskål

(6)
30 st
  • Ingredienser (30)
  • 1 kg kycklinginnerfilé, el likn
  • 1 dl olivolja
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 msk flytande honung
  • 2 rosmarinkvistar, repade
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk flingsalt
  • Dressing
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 rosmarinkvist, repad
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk flingsalt
  • Couscoussallad
  • 4 dl couscous
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 50 g smör
  • 300 g spetskål
  • 300 g späda morötter
  • 0.75 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 3 vitlöksklyftor, skalade
  • 1 citron, delad
  • 125 g rädisa
  • 2 knipplökar
  • 150 g sockerärter
  • 150 g fetaost (smaksak)

Dubbelmarinerad kyckling med couscoussallad

Betyg (1-5):
4.28 (18 betyg)

Kycklingspett som är marinerade i citron, vitlök, honung och rosmarin och serveras med en somrig couscoussallad med spetskål och morötter som toppas med fetaost.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Trä kycklingbitarna på spett. Blanda olja, vitlök, citronsaft, honung och rosmarin till en marinad. Lägg spetten i en passande form och vänd runt med marinaden så den kommer åt alla ytor. Låt stå i kylen minst 8 timmar.
  2. Blanda lök, olja, citronsaft, honung, rosmarin, salt och peppar till en dressing som ska hällas på kycklingen vid servering. Sätt ugnen på 250° grilleffekt och fördela spetten på en plåt. Salta, peppra och rosta högre upp i ugnen tills de är genomstekta, 8–10 min.
  3. Lägg spetten på ett serveringsfat och häll över dressingen. Spetten kan serveras direkt men blir bara godare om de får stå och dra in dressingen lite.

Couscoussallad

  1. Sätt ugnen på 200°. Tillaga couscous med en buljongtärning i vattnet enligt anvisning på förpackningen. Rör ner smöret när couscousen är klar. Skär kålen i bitar, och morötterna i stavar om de är grova och fördela på en plåt. Ringla över olja och krydda med salt, timjan och cayennepeppar. Lägg dit krossade vitlöksklyftor och citronen. Rosta mitt i ugnen ca 15 min. Häll couscousen på plåten och vänd runt med grönsakerna. Smaka av med saften från citronen.
  2. Skiva rädisorna och löken tunt (även den gröna delen). Strimla sockerärterna. Vänd ihop couscousen med alla grönsaker, smulad fetaost och smaka av med salt. Garnera gärna med morotsblasten eller färska örter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Veronica

2020-08-20

Ingredienserna till själva marinaden (nr 1) saknas. Enligt Mer Smak nr 5 skall det vara 1 dl olivolja, 3 finhackade vitlöksklyftor, pressad saft från 1 citron, 1 msk flytande honung, 2 repade rosmarinkvistar, 1 tsk nymalen svartpeppar, 1 tsk flingsalt.

Maria

2020-08-02

Hmmm... bara jag som undrar över receptet på marinaden med vitlök som är första-marinaden? Saknas det inte oljemängden i dressingen med? Jag frilansade igår men hade gärna tagit ett recept då jag ofta köper färdig marinad ;) Sen byter jag ut couscousen mot potatis, då jag inte är ett fan av couscous... Så hoppas mina gäster gillar maten ikväll :)

Nina

2020-06-10

Mycket gott! Trots många moment är denna rätten värd mödan

Maria

2020-06-08

Fantastiskt gott

Anna

2020-05-31

Väldigt gott! Skulle dock behövts någon typ av yoghurtsås typ raita eller tzatziki till.

Sandra

2020-05-28

Otroligt gott!

Mia

2020-05-25

Så himla gott

Liknande recept

Grillad kyckling sweet and sour med kinakål

(2)

Hälsotallrik med indisk kyckling

(3)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(8)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(24)

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

(12)

Stekt ankbröst med pumpapuré och björnbärssås

(4)

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

(5)

Kyckling med sirapskål

(6)