Dopp i grytan

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Dopp i grytan är en fin gammal svensk tradition som hör till varje julfirande. Använd spadet från kokt eller ugnsbakad julskinka och koka till smakrik buljong att doppa vörtbröd, knäckebröd eller jullimpa i.

Tillagningstid: 20 min
1 sats
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • spad från ugnsbakad eller kokt julskinka
  • vatten eller buljong att spä med
  • lagerblad
  • kryddpepparkorn
  • salt
  • Till servering:
  • vörtbröd eller doppbulle

Gör så här

  1. Sila ev spadet. Koka ihop skinkspadet om det behöver bli mer mustigt och smakrikt. Eller spä med vatten eller buljong om det är för salt eller för liten mängd. Lägg gärna i lagerblad och några kryddpepparkorn
  2. Servera doppspadet riktigt hett. Lägg i skivat vörtbröd. Ta upp det med hålslev när det sugit åt sig av spadet. Bjud doppet tillsammans med övrig julmat.

Tips

För att få magert dopp, låt spadet kallna och tag bort fettkakan som bildas.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Birgitta

2014-12-22

Mitt spad blev mörkt efter ugnsbakningen, varför

Liknande recept

Salsa med lingon och äpple

(2)

Morotsmuffins med glasyr och strössel

(88)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Majsbröd med bacon

(0)

Sallad med rostade morötter och belugalinser

(1)

Nötbräck med torkad frukt

(17)

Tacos med asiatisk kräftröra

(1)

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(2)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • spad från ugnsbakad eller kokt julskinka
  • vatten eller buljong att spä med
  • lagerblad
  • kryddpepparkorn
  • salt
  • Till servering:
  • vörtbröd eller doppbulle

Dopp i grytan

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Dopp i grytan är en fin gammal svensk tradition som hör till varje julfirande. Använd spadet från kokt eller ugnsbakad julskinka och koka till smakrik buljong att doppa vörtbröd, knäckebröd eller jullimpa i.

Tillagningstid: 20 min
1 sats
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sila ev spadet. Koka ihop skinkspadet om det behöver bli mer mustigt och smakrikt. Eller spä med vatten eller buljong om det är för salt eller för liten mängd. Lägg gärna i lagerblad och några kryddpepparkorn
  2. Servera doppspadet riktigt hett. Lägg i skivat vörtbröd. Ta upp det med hålslev när det sugit åt sig av spadet. Bjud doppet tillsammans med övrig julmat.

Tips

För att få magert dopp, låt spadet kallna och tag bort fettkakan som bildas.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Birgitta

2014-12-22

Mitt spad blev mörkt efter ugnsbakningen, varför

Liknande recept

Salsa med lingon och äpple

(2)

Morotsmuffins med glasyr och strössel

(88)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Majsbröd med bacon

(0)

Sallad med rostade morötter och belugalinser

(1)

Nötbräck med torkad frukt

(17)

Tacos med asiatisk kräftröra

(1)

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies