För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Dillpestoströmming

Betyg (1-5):
4.09 (11 betyg)

Inlagd strömming kan förekomma med en rad olika smaksättningar. T ex pesto med dill.

Tillagningstid: 1 dygn 5 timmar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g strömmingsfilé
  • Ättikslag:
  • 5 dl vatten
  • 0.5 msk socker
  • 1 dl ättiksprit (12 %), 12 %
  • 1 msk salt
  • Dillpesto:
  • 50 g pinjenötter
  • 2 krukor dill
  • 2 dl parmesanost, färskriven
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 burk ansjovisfilé, ca 50 g
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 dl olivolja
  • peppar
  • salt

Gör så här

  1. Skölj filéerna. Blanda ättikslagen. Låt strömmingen ligga i lagen tills köttet är vitt, ca 4 timmar. Låt filéerna rinna av ordentligt i durkslag. Dra av skinnet.

Dillpestoströmming

  1. Rosta pinjekärnorna lätt i en torr stekpanna. Skär bort de grövsta stjälkarna på dillen. Spara några dillkvistar till garnering.
  2. Mixa nötter, dill, parmesan och vitlök. Tillsätt ansjovis, ansjovisspad samt senap och blanda lite till. Droppa i oljan så att det blir en slät sås och smaka av med salt och peppar. Låt strömmingsfiléerna rinna av väl.
  3. Blanda strömmingsfiléerna med dillpeston och låt stå i kylskåp ett dygn.
  4. Servera strömmingen rumstempererad. Lägg upp på serveringsfat och garnera med dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Matjessill med gremolata

(0)

Sashimilax med sallad

(8)

Citronsill med dill

(3)

Kryddsill

(18)

Kräftsill

(25)

Krämig koriander- och chilisill

(4)

Enkla gravlaxbakelser

(10)

Gravad röding

(23)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g strömmingsfilé
  • Ättikslag:
  • 5 dl vatten
  • 0.5 msk socker
  • 1 dl ättiksprit (12 %), 12 %
  • 1 msk salt
  • Dillpesto:
  • 50 g pinjenötter
  • 2 krukor dill
  • 2 dl parmesanost, färskriven
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 burk ansjovisfilé, ca 50 g
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 dl olivolja
  • peppar
  • salt

Dillpestoströmming

Betyg (1-5):
4.09 (11 betyg)

Inlagd strömming kan förekomma med en rad olika smaksättningar. T ex pesto med dill.

Tillagningstid: 1 dygn 5 timmar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj filéerna. Blanda ättikslagen. Låt strömmingen ligga i lagen tills köttet är vitt, ca 4 timmar. Låt filéerna rinna av ordentligt i durkslag. Dra av skinnet.

Dillpestoströmming

  1. Rosta pinjekärnorna lätt i en torr stekpanna. Skär bort de grövsta stjälkarna på dillen. Spara några dillkvistar till garnering.
  2. Mixa nötter, dill, parmesan och vitlök. Tillsätt ansjovis, ansjovisspad samt senap och blanda lite till. Droppa i oljan så att det blir en slät sås och smaka av med salt och peppar. Låt strömmingsfiléerna rinna av väl.
  3. Blanda strömmingsfiléerna med dillpeston och låt stå i kylskåp ett dygn.
  4. Servera strömmingen rumstempererad. Lägg upp på serveringsfat och garnera med dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Matjessill med gremolata

(0)

Sashimilax med sallad

(8)

Citronsill med dill

(3)

Kryddsill

(18)

Kräftsill

(25)

Krämig koriander- och chilisill

(4)

Enkla gravlaxbakelser

(10)

Gravad röding

(23)