Desserttaco med mascarponekräm och bär

Desserttaco med mascarponekräm och bär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(27)

Tacos till dessert? Ja visst! Oemotståndliga snyggt pimpade tacoskal fylls med en kräm på vit choklad blandat med mascarpone. Toppa med färska bär och gärna citronmeliss eller mynta.

Tillagningstid: 40 min
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 tacoskal
  • 100 g mjölkchoklad
  • 1 dl kokosflingor
  • Mascarponekräm:
  • 200 g vit choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 250 g mascarpone
  • 2 msk florsocker
  • Till servering:
  • färska blåbär och hallon
  • citronmeliss eller mynta
  • Dryckestips:
  • Somersby sparkling secco alkoholfri

Gör så här

  1. Smält den vita chokladen varsamt i vattenbad, låt den svalna något. Vispa grädde, mascarpone och florsocker fluffigt. Vänd ner chokladen i mascarponegrädden och låt stå i kylen fram till servering.
  2. Smält mjölkchokladen varsamt och doppa kanterna på tacoskalen i chokladen, doppa direkt i kokosflingor. Låt stelna. Servera mascarponekrämen i tacoskalen, toppa med bär och garnera med citronmeliss eller mynta.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nina

2021-02-14

Suuupergod ...

Coop

2020-01-30

Hej Lisa! Se till att mascarponekrämen inte är så kall och låt chokladen svalna något. Var snabb vid nedvändingen av chokladen så är det lättare att få den slät. Mvh Maja (webbredaktör)

Lisa

2020-01-27

Den vita chokladen liksom stelnade för fort när jag vände ner den i krämen, så krämen inte slät utan hade liksom små chokladbitar i sig. Mycket gott ändå men hur får man krämen slät?

Pernilla

2019-04-11

Supergott! Jag hade Smaka på Coop-köket den veckan vi bjöd på detta i Landskrona, och det var sååå uppskattat av kunderna! I skrivande stund håller jag på att baka en glutenfri tårta, där mascarponekrämen kommer ingå som ett lager mellan tårtbottnarna :)

Lisbeth

2019-03-04

Jättegott, fick provsmaka på Coop i Landskrona.

Petra Madeleine

2019-03-03

Fick provsmaka på stora Coop Märsta. Supergott!

Liknande recept

Spara recept

Passionsfrukt- och jordgubbs-cheesecake

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Cheesecake i glas med färska hallon

Betyg
Betyg
(311)
Spara recept

Fetaostkräm med hallonsås

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rabarbercheesecake med jordgubbar

Betyg
Betyg
(78)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Jordgubbsbruschetta

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Jordgubbsglass med basilika

Betyg
Betyg
(12)
Desserttaco med mascarponekräm och bär
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 6 tacoskal
  • 100 g mjölkchoklad
  • 1 dl kokosflingor
  • Mascarponekräm:
  • 200 g vit choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 250 g mascarpone
  • 2 msk florsocker
  • Till servering:
  • färska blåbär och hallon
  • citronmeliss eller mynta
  • Dryckestips:
  • Somersby sparkling secco alkoholfri

Desserttaco med mascarponekräm och bär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(27)

Tacos till dessert? Ja visst! Oemotståndliga snyggt pimpade tacoskal fylls med en kräm på vit choklad blandat med mascarpone. Toppa med färska bär och gärna citronmeliss eller mynta.

Tillagningstid: 40 min
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält den vita chokladen varsamt i vattenbad, låt den svalna något. Vispa grädde, mascarpone och florsocker fluffigt. Vänd ner chokladen i mascarponegrädden och låt stå i kylen fram till servering.
  2. Smält mjölkchokladen varsamt och doppa kanterna på tacoskalen i chokladen, doppa direkt i kokosflingor. Låt stelna. Servera mascarponekrämen i tacoskalen, toppa med bär och garnera med citronmeliss eller mynta.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nina

2021-02-14

Suuupergod ...

Coop

2020-01-30

Hej Lisa! Se till att mascarponekrämen inte är så kall och låt chokladen svalna något. Var snabb vid nedvändingen av chokladen så är det lättare att få den slät. Mvh Maja (webbredaktör)

Lisa

2020-01-27

Den vita chokladen liksom stelnade för fort när jag vände ner den i krämen, så krämen inte slät utan hade liksom små chokladbitar i sig. Mycket gott ändå men hur får man krämen slät?

Pernilla

2019-04-11

Supergott! Jag hade Smaka på Coop-köket den veckan vi bjöd på detta i Landskrona, och det var sååå uppskattat av kunderna! I skrivande stund håller jag på att baka en glutenfri tårta, där mascarponekrämen kommer ingå som ett lager mellan tårtbottnarna :)

Lisbeth

2019-03-04

Jättegott, fick provsmaka på Coop i Landskrona.

Petra Madeleine

2019-03-03

Fick provsmaka på stora Coop Märsta. Supergott!

Liknande recept

Spara recept

Passionsfrukt- och jordgubbs-cheesecake

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Cheesecake i glas med färska hallon

Betyg
Betyg
(311)
Spara recept

Fetaostkräm med hallonsås

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rabarbercheesecake med jordgubbar

Betyg
Betyg
(78)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Jordgubbsbruschetta

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Jordgubbsglass med basilika

Betyg
Betyg
(12)