Desserttaco med mascarponekräm och bär
  • Tid 40 min

Desserttaco med mascarponekräm och bär

5 (2 betyg)

Tacos till dessert? Ja visst! Oemotståndliga snyggt pimpade tacoskal fylls med en kräm på vit choklad blandat med mascarpone. Toppa med färska bär och gärna citronmeliss eller mynta.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

6 stycken
  • 6 tacoskal
  • 100 g mjölkchoklad
  • 1 dl kokosflingor
Mascarponekräm:
  • 200 g vit choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 250 g mascarpone
  • 2 msk florsocker
Till servering:
  • färska blåbär och hallon
  • citronmeliss eller mynta
Dryckestips:
  • Somersby sparkling secco alkoholfri
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smält den vita chokladen varsamt i vattenbad, låt den svalna något. Vispa grädde, mascarpone och florsocker fluffigt. Vänd ner chokladen i mascarponegrädden och låt stå i kylen fram till servering.

  2. 2

    Smält mjölkchokladen varsamt och doppa kanterna på tacoskalen i chokladen, doppa direkt i kokosflingor. Låt stelna. Servera mascarponekrämen i tacoskalen, toppa med bär och garnera med citronmeliss eller mynta.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar