Desserttaco med mascarponekräm och bär
  • Tid 40 min

Desserttaco med mascarponekräm och bär

4.39 (18 betyg)

Tacos till dessert? Ja visst! Oemotståndliga snyggt pimpade tacoskal fylls med en kräm på vit choklad blandat med mascarpone. Toppa med färska bär och gärna citronmeliss eller mynta.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

6 stycken
  • 6 tacoskal
  • 100 g mjölkchoklad
  • 1 dl kokosflingor
Mascarponekräm:
  • 200 g vit choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 250 g mascarpone
  • 2 msk florsocker
Till servering:
  • färska blåbär och hallon
  • citronmeliss eller mynta
Dryckestips:
  • Somersby sparkling secco alkoholfri
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smält den vita chokladen varsamt i vattenbad, låt den svalna något. Vispa grädde, mascarpone och florsocker fluffigt. Vänd ner chokladen i mascarponegrädden och låt stå i kylen fram till servering.

  2. 2

    Smält mjölkchokladen varsamt och doppa kanterna på tacoskalen i chokladen, doppa direkt i kokosflingor. Låt stelna. Servera mascarponekrämen i tacoskalen, toppa med bär och garnera med citronmeliss eller mynta.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Pernilla

    Supergott! Jag hade Smaka på Coop-köket den veckan vi bjöd på detta i Landskrona, och det var sååå uppskattat av kunderna! I skrivande stund håller jag på att baka en glutenfri tårta, där mascarponekrämen kommer ingå som ett lager mellan tårtbottnarna :)

  • Lisbeth

    Jättegott, fick provsmaka på Coop i Landskrona.

  • Petra Madeleine

    Fick provsmaka på stora Coop Märsta. Supergott!