
Dansk sjömansbiff
Betyg (1-5):
Bästa husmanskosten - kött, potatis och lingon.
Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 2 skivade gula lökar
- 5 msk smör, varav lite sparas till att smörja formen
- 500 g nötfärs
- 1 krm nymalen svartpeppar
- 800 g skalad och tunt skivad potatis
- 1 dl vatten
- 1 köttbuljongtärning
- 4 dl öl
- 1 tsk peppar
- 0.5 dl hackad persilja
- 1 tsk salt
- Servering:
- 200 g rårörda lingon
- 100 g saltgurka
Gör så här
- Hetta upp hälften av smöret i en stekpanna och fräs löken mjuk utan att den tar färg. Ställ löken åt sidan i en bunke. Hetta upp resten av smöret och bryn nötfärsen. Salta och peppra. Smörj en stor ugnssäker form och varva potatisskivor, lök och färs.
- Avsluta med ett lager potatis som täcker färsen (färsen blir lätt bränd annars). Hetta upp 1 deciliter vatten och lös upp buljongtärningen. Tillsätt öl, salt och peppar. Häll blandningen över färs, lök och potatis.
I ugn
- Ställ in i ugnen och låt stå tills potatisen är mjuk och har fått färg, 30-40 minuter.
Till servering
- Garnera med hackad persilja.
Servering
Servera med rårörda lingon eller lingonsylt och saltgurka eller cornichoner.
Liknande recept
Dansk sjömansbiff
Betyg (1-5):
Bästa husmanskosten - kött, potatis och lingon.
Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Hetta upp hälften av smöret i en stekpanna och fräs löken mjuk utan att den tar färg. Ställ löken åt sidan i en bunke. Hetta upp resten av smöret och bryn nötfärsen. Salta och peppra. Smörj en stor ugnssäker form och varva potatisskivor, lök och färs.
- Avsluta med ett lager potatis som täcker färsen (färsen blir lätt bränd annars). Hetta upp 1 deciliter vatten och lös upp buljongtärningen. Tillsätt öl, salt och peppar. Häll blandningen över färs, lök och potatis.
I ugn
- Ställ in i ugnen och låt stå tills potatisen är mjuk och har fått färg, 30-40 minuter.
Till servering
- Garnera med hackad persilja.
Servering
Servera med rårörda lingon eller lingonsylt och saltgurka eller cornichoner.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!