Dansk sjömansbiff

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.22 (155 betyg)

Bästa husmanskosten - kött, potatis och lingon.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 skivade gula lökar
  • 5 msk smör, varav lite sparas till att smörja formen
  • 500 g nötfärs
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 800 g skalad och tunt skivad potatis
  • 1 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 4 dl öl
  • 1 tsk peppar
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 1 tsk salt
  • Servering:
  • 200 g rårörda lingon
  • 100 g saltgurka

Gör så här

  1. Hetta upp hälften av smöret i en stekpanna och fräs löken mjuk utan att den tar färg. Ställ löken åt sidan i en bunke. Hetta upp resten av smöret och bryn nötfärsen. Salta och peppra. Smörj en stor ugnssäker form och varva potatisskivor, lök och färs.
  2. Avsluta med ett lager potatis som täcker färsen (färsen blir lätt bränd annars). Hetta upp 1 deciliter vatten och lös upp buljongtärningen. Tillsätt öl, salt och peppar. Häll blandningen över färs, lök och potatis.

I ugn

  1. Ställ in i ugnen och låt stå tills potatisen är mjuk och har fått färg, 30-40 minuter.

Till servering

  1. Garnera med hackad persilja.

Servering

Servera med rårörda lingon eller lingonsylt och saltgurka eller cornichoner.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Rödvinskokt biffrad med blommig potatissallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Pizza med prosciutto och potatis

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Grillade lammfärsbiffar med rostad sötpotatissallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Raggmunk med fläsk

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Vildsvinsfräs från Djursnäs

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Bolognese

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(3)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 skivade gula lökar
  • 5 msk smör, varav lite sparas till att smörja formen
  • 500 g nötfärs
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 800 g skalad och tunt skivad potatis
  • 1 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 4 dl öl
  • 1 tsk peppar
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 1 tsk salt
  • Servering:
  • 200 g rårörda lingon
  • 100 g saltgurka

Dansk sjömansbiff

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.22 (155 betyg)

Bästa husmanskosten - kött, potatis och lingon.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp hälften av smöret i en stekpanna och fräs löken mjuk utan att den tar färg. Ställ löken åt sidan i en bunke. Hetta upp resten av smöret och bryn nötfärsen. Salta och peppra. Smörj en stor ugnssäker form och varva potatisskivor, lök och färs.
  2. Avsluta med ett lager potatis som täcker färsen (färsen blir lätt bränd annars). Hetta upp 1 deciliter vatten och lös upp buljongtärningen. Tillsätt öl, salt och peppar. Häll blandningen över färs, lök och potatis.

I ugn

  1. Ställ in i ugnen och låt stå tills potatisen är mjuk och har fått färg, 30-40 minuter.

Till servering

  1. Garnera med hackad persilja.

Servering

Servera med rårörda lingon eller lingonsylt och saltgurka eller cornichoner.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Rödvinskokt biffrad med blommig potatissallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Pizza med prosciutto och potatis

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Grillade lammfärsbiffar med rostad sötpotatissallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Raggmunk med fläsk

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Vildsvinsfräs från Djursnäs

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Bolognese

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(3)